G4Media.ro

Guvernatorul din Donețk îndeamnă populația să evacueze regiunea din estul Ucrainei

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Guvernatorul din Donețk îndeamnă populația să evacueze regiunea din estul Ucrainei

Guvernatorul din Donețk a îndemnat 350.000 de civili să evacueze regiunea din estul Ucrainei, în contextul unei iminente ofensive rusești, relatează The Guardian.

Apelul vine la o zi după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat victoria în cucerirea provinciei vecine Luhansk din estul țării.

Acum se crede pe scară largă că Rusia intenționează să își intensifice ofensiva în Donețk, ceea ce a determinat autoritățile să îndemne peste un sfert de milion de locuitori să evacueze.

Guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că evacuarea celor 350.000 de persoane rămase în provincia Donețk este necesară pentru a salva vieți și pentru a permite armatei ucrainene să apere mai bine orașele de avansul rusesc.

„Destinul întregii țări va fi decis de regiunea Donețk. Odată ce vor fi mai puțini oameni, ne vom putea concentra mai mult asupra inamicului nostru și ne vom putea îndeplini sarcinile principale”.

Un alt oraș din Donețk a fost supus marți unui bombardament intens.

Primarul Vadim Lyakh a declarat pe Facebook că „bombardamente masive” au bombardat Sloviansk și a îndemnat locuitorii cu câteva ore înainte să evacueze, sfătuindu-i să se adăpostească în adăposturi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. mai bine folositi ca scut uman, asa cum ati procedat si pana acum.