G4Media.ro

Gustavo Dudamel, numit director muzical al Operei din Paris / Dirijorul venezuelean…

Gustavo Dudamel, numit director muzical al Operei din Paris / Dirijorul venezuelean conduce Orchestra Filarmonicii din Los Angeles, unde își va păstra postul de director

Venezueleanul Gustavo Dudamel, un dirijor-vedetă aclamat pe cele mai importante scene ale lumii, a fost numit director muzical al Operei din Paris, a anunţat instituţia vineri, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Maestrul în vârstă de 40 de ani, care îi succede elveţianului Philippe Jordan, va prelua funcţia în august pentru un mandat de şase ani. El va continua să ocupe postul de director al Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles, pe care a dirijat-o din 2009.

Gustavo Dudamel s-a declarat „extrem de emoţionat şi recunoscător” pentru această numire la „această instituţie magnifică”, adăugând că nu „a ezitat nicio clipă să spună ‘da’ „.

„După un an dificil, simt o responsabilitate profundă faţă de forma noastră de artă”, a declarat el, referindu-se la criza sanitară.

Dirijorul îşi doreşte ca Opera să devină „o platformă pentru viitor”,”accesul la muzică urmând să fie o parte integrantă” a proiectului său, după cum a explicat acesta.

El a adăugat că doreşte să colaboreze îndeaproape cu Baletul Operei, anunţând deja un spectacol de dans pe muzica compozitorului Thomas Ades.

Născut la Barquisimeto, în vestul Venezuelei, la 26 ianuarie 1981, fiu al unui trombonist şi al unei profesoare de canto, Dudamel este unul dintre cei mai iluştri reprezentanţi ai „El Sistema”, Sistemul naţional al orchestrelor de tineret din Venezuela, un celebru proiect popular de educaţie muzicală clasică fondat în 1975.

„Cine şi-ar fi putut imagina că un copil din clasa populară a oraşului Barquisimeto, Venezuela, al cărui singur talent remarcabil era să agite un băţ de lemn, s-ar putea găsi într-o bună zi aici?”, a declarat faimosul dirijor în ianuarie 2019 când o a primit o stea pe Hollywood Boulevard.

Sursa foto: Gustavo Dudamel / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.