G4Media.ro

Grupul europarlamentar al Socialiștilor a cerut o dezbatere plenară pentru a găsi…

Grupul europarlamentar al Socialiștilor a cerut o dezbatere plenară pentru a găsi soluții privind creșterea prețurilor la energie: „Prețul actual este pur și simplu inacceptabil”

Lidera grupului europarlamentar al Socialiștilor Progresiști și Democrați (S&D), Iratxe Garcia Perez, a solicitat Parlamentului European organizarea unei dezbateri plenare pentru a găsi soluții privind creșterea prețurilor la energie.

„Prețul actual al energiei electrice este pur și simplu inacceptabil. Noi, Socialiștii Progresiști și Democrați, am solicitat Parlamentului European o dezbatere în plen pentru a găsi soluții europene privind creșterea prețurilor la energie: o cale de urmat în combaterea sărăciei energetice”, a scris Perez, pe contul său de Twitter.

Context

Anterior, delegaţia PSD din Parlamentul European, membră S&D, a solicitat dezbatere prioritară, cu rezoluţie, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, în legătură cu creşterea preţurilor la energie, o problemă „majoră” existentă la nivelul Uniunii Europene.

„Eurodeputaţii PSD au pus accent pe necesitatea unui plan european concret, care să se bazeze pe identificarea unor soluţii rapide de atenuare a efectelor unei eventuale sărăcii energetice şi chiar alimentare, generate de actualul val de scumpiri”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de social-democraţi.

Potrivit europarlamentarilor PSD, importanţa acestei probleme va creşte „şi mai mult” pe măsură ce se apropie sezonul rece.

„În România, situaţia este alarmantă, fiind una dintre principalele preocupări publice, aşa cum este şi în Spania, Italia şi în multe alte ţări ale Uniunii Europene. Actualul context va deveni tot mai greu de suportat pentru familiile cu venituri foarte mici, dar şi pentru IMM-uri. Acesta este motivul pentru care solicităm o dezbatere cu rezoluţie, pentru 1 octombrie, cu titlul – ‘Soluţii europene privind creşterea preţurilor la energie: o cale de urmat în lupta cu sărăcia energetică’. Prin acest demers ne aşteptăm ca şi Comisia Europeană să prezinte soluţii suplimentare, rapide şi concrete, pentru a răspunde astfel riscurilor cu care se confruntă România şi multe alte state din UE”, au transmis reprezentanţii PSD.

Ei au reamintit că Pachetul Legislativ „Fit for 55”, care cuprinde măsurile propuse de Comisia Europeană pentru reducerea cu 55% a emisiilor de carbon până în anul 2030, a fost recent în dezbatere în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg şi va necesita, de asemenea, o serie de alte discuţii.

„’Fit for 55′ este extrem de necesar şi de important, dar trebuie să fie însoţit de măsuri active compensatorii adresate direct cetăţenilor vulnerabili, precum şi IMM-urilor, pentru a nu fi accentuată sărăcirea oamenilor. Este nevoie, poate mai mult ca niciodată, de un efort comun al statelor membre, astfel încât niciun cetăţean european să nu fie lăsat în urmă, iar tranziţia ecologică să se facă în mod sustenabil”, au precizat eurodeputaţii PSD.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce sa faca stânga? Ha ha! Să mărească taxele si sa râdă de fraieri!!! They’ve been dancing with the devil way tot much! Sărăcirea oamenilor este strategia lor si apoi sa apara ca salvatori ai omenirii.Ipocrizia si manipularea sunt la mare cinste în socialism. N -au nicio soluție pt ca sunt fixați pe o ideologie evil.Se prefac ca vor sa discute, dar în mintea lor e controlul celor mulți și p… si in afacerea puterii cu toate riscurile si cu orice preț. Sa-i pupe undeva pe verzi cu schimbarile lor climatice si apocalipsa mincinoasă!

  2. Fit for 55 o mare mizerie conceputa nu pentru clima ci pentru mai multi bani, cea mai buna metoda de a taxa oamenii pe ascuns.
    Ue = o mizerie comunistoida

  3. Pai de, si „verde” si ieftin se pare ca nu merge. Deocamdata.
    Asta o zic asa, ca idee, ce zic „socialistii” nu e decit demagogie, la asta se pricep ei cel mai bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.