G4Media.ro

Grupul de la Vișegrad respinge propunerea Comisiei Europene privind gestionarea migrației: ”Cota…

Sursa: Facebook

Grupul de la Vișegrad respinge propunerea Comisiei Europene privind gestionarea migrației: ”Cota redenumită, tot cotă va rămâne”

Degeaba este redenumită cota migraţionistă în noul pachet de propuneri privind migraţia şi azilul prezentat miercuri de Comisia Europeană, tot cotă rămâne, iar Ungaria se opune acestei măsuri, a declarat joi premierul Viktor Orbán, citat de agenția MTI.

Poziția statelor membre ale Grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia) este comună pe această temă, a spus premierul Orban după întrevederea de o oră şi jumătate avută cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene la Bruxelles, la care au mai fost prezenţi premierul Poloniei şi al Cehiei.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Ambasada Poloniei de la Bruxelles împreună cu prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, şi cu prim-ministrul ceh, Andrej Babis, premierul ungar a declarat că tonul noului pachet al Comisiei Europene privind migraţia este mai bun decât propunerile anterioare, dar abordarea Comisiei nu s-a schimbat.

“Propunerea spune să gestionăm bine migraţia. Abordarea ungară spune: să oprim migraţia”, a spus Viktor Orban, citat de MTI. Noutate ar fi fost dacă era acceptată propunerea Ungariei potrivit căreia nimeni să nu poată intra în Uniunea Europeană până când un stat membru al UE nu a permis intrarea persoanei respective pe teritoriul uniunii şi doar după finalizarea procedurii legale în vigoare, a subliniat premierul.

În acest sens, această propunere nu reprezintă o noutate, deoarece adoptă vechea abordare a posibilităţii de a intra pe teritoriul Uniunii Europene, încă nu există o hotărâre legală cu privire la admiterea sau nu a unui imigrant. Acesta nu este un lucru bun, este un punct slab al propunerii, aşa că aici mai este încă nevoie de o modificare – a adăugat Viktor Orbán.

Mateusz Morawiecki a declarat că Uniunea Europeană trebuie să consolideze protecţia frontierelor sale externe. Trebuie sprijinite ţările de origine ale migraţiei, în special Siria, să se evite noi valuri de migrare, a declarat politicianul polonez. Acesta a adăugat că, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Comisiei, a solicitat realizarea de către UE a unui plan economic de ajutorare pentru Belarus.

Context. Comisia Europeană a propus miercuri o nouă politică privind migrația și azilul, la două săptămâni după incendiul devastator din tabăra de migranția Moria (Grecia), care a lăsat mii de persoane fără adăpost și a stârnit un val de emoție. Propunerea Comisiei Europene introduce obligația ca statele membre să preia migranți, în anumite cote calculate după o formulă care ține cont de specificul situației.

Propunerea Comisiei Europene, susținută în acest moment de Germania și Franța, va provoca serioase controverse în interiorul UE, potrivit surselor diplomatice consultate de G4Media.ro. Pe lângă cancelarul austriac și liderii din grupul de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia), și alte state și-au exprimat deja nemulțumirea cu privire la intenția Comisiei Europene de a impune cote pentru a ajutat statele care primesc în mod normal valurile de migranți (Grecia, Italia, Spania, Malta ori Cipru).

Foto: Viktor Orban și Mateusz Morawiecki / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. A picat si planul asta. S-ar putea sa pice si celebrul deal economic din Iulie asupra bugetului de refacere economica a UE. S-ar putea sa pice mai multe politici impuse de Comisie, asadar UE ar trebui sa se ocupe de problemele cu adevarat importante si sa-si refaca legaturile cu SUA, in primul rand. Dupa aia mai vedem.

    • Declaratii la tv am mai auzit si stim cum au votat totul in final .Cit despre SUA , deja UE a zis foarte clar , nimic nu se mai intoarce la ce a fost nici daca vine alt presedinte la Casa Alba . Asa ca -urma alege – ,nu vreti banii luati de la altii si asta daca va dau in conditiile noastre. Si daca nu ii vreti o sa vedeti ce faceti politic in tara . Poate pricepi ca este vorba de 1800 de miliarde de euro si oricind pot fi mai multi bani .Nu ii poti numara intr-o viata de om , asta daca stii sa numeri cu trilioanele . Cind intelegi asta, te lasi de garagata ,ca te doare in git . Din fericire pentru Romania , Klaus Iohannis a inteles printre primii si la fel si ORBAN.

    • albina, troll-ul galbejit, ramane cum n-am stabilit: miliardele alea nu au existat, nu exista si nu vor exista decat pe hartie.de aia bursa nici nu s-a miscat.

    • ioane ce sa intelegi tu . nici macar nu stii pe ce planeta traiesti daramite sa stii a numara miliardele .

  2. auzi ba baiete , unul face declaratii si pentru altii . te umfla risul .vor semna ca pacala cu totii .

  3. Pana cand nu se va renunta la utopia cu „unanimitate obligatorie”, UE va fi mereu blocata in multe initiative legislative importante.
    26 de state nu pot sa implementeze o lege pt ca al 27-lea stat se opune.
    Indiferent ca e vb de Ungaria, Polonia, Romania sau de Germania, Franta, Olanda, nicio tara nu trebuie sa aiba drept de veto in cadrul Uniunii Europene.
    Chiar daca nu se adopta metoda de 50%+1 se poate adopta principiul unei majoritati de 2/3 sau 3/4, dar cumva trebuie rezolvata problema.
    Iar cui nu-i convine, taiat din fonduri si, in ultima instanta…
    OUT din UE!
    Si.asa astia de la Visegrad tot bat toba ca cetatenii lor ar cam vrea sa plece din UE.
    Pai sa plece , ca Putin ii asteapta pe toti cu bratele deschise.
    Daca ei cred ca in afara UE e mai bine decat inauntru, e dreptul lor sa aleaga.

    • Asa este.Este dreptul lor dar sa o faca, dar sa nu puna bete in roate , nu ca nu ar trebui si asta citeodata, dar nu acum ,alta data .Totul seva face asa cum vrea UE ,vor vota ca Pacala in satul lui .

    • Umanitate cu condita respectarii legilor. Macar cele care interzic violul si omorul, bataile, talharia si amenintarile. Apoi avem tiganii pe care nu am reusit sa-i integram complet dupa dezrobire(aici este si vina guvernelor postdecembriste), interesant ca vietnamezii muncesc pe santiere, filipinezele au grija de copiii bogatilor, fara prea multe incidente. De ce aia din orientul mijlociu si africa fac atatea probleme? …

      Pe scurt pe maghiari diktatul de la Ttianon i-a facut harcea-parcea. Au pierdut 2/3 din tara lor, au criminalitate tiganeasca, saracie si nu mai au de unde sa lase pentru ca li s-a luat foarte mult dupa primul razboi mondial si ar insemna distrugerea lor definitiva ca si natie. Polonezii la fel, au avut tara lor desfiintata complet de cateva ori, si ocupata de rusi si nazisti. Si oricum cei apti de munca vor ramine in vest si in est vor trimite numai pe cei cu probleme.

      Sunt si exceptii si povesti tragice dar majoritatea nu au ce cauta pe acest continent.
      Astia cred ca daca fura banii unei familii sa nu mai poata creste un copil si aduc o unealta vorbitoare din desert ei au de castigat fara consecinte. Sa pun si clipul cand s-a dat foc la acoperisul catedralei Notre Damme? Sau cutitarul cu macheta de astazi de la Charlie Hebdo?

  4. UE este la origini un club al egalilor! cine vrea mai mult sa propuna un nou tratat de baza si mai vedem cate tari vor vota!
    Imigrația necontrolată nu este un dat și nici un drept inalienabil – da, emigrezi într-o țară daca te accepta, ca la ce mai servesc granițele altfel?
    UE, în loc să ia exemplu USA, Canadei, Australiei si altor țări cu programe de emigrare și azil, preferă să-și alieneze populist o mare parte dintre cetățeni, ce au si altele pe cap, mai ales în pandemie, pentru simpla satisfactie a clamarii unei asa zise superiorității morale. e stupid, contraproductiv si generator de probleme(ultima legată de mini-jupe).
    voi pe unde erați cand sute de mii de români se caciuleau si framantau in procesul de emigrare spre tari straine? Chiar după mineriade și în cursul unei crize economice dezastruoase?
    Pana una alta, cei ce dau năvală în ultimii ani nu sunt nici din siria și nici din libia, sunt pur si oameni in cautarea unei vieți mai bune. De acord sa caute dar atunci sa treaca printr-un proces -program de emigrare asa cum au si alte tari, nu sa forțeze parleazul cu miile (ceuta, melillia).
    Apoi, e interesat ca in timp ce UE și țările UE nu fac nimic pentru natalitate(dimpotriva), ne arunca in fata argumente despre nevoia acută de forță de muncă! Da, este, dar vestul preferă să facă manarii si ilegalități precum in abatoarele si agricultura Germane în loc să plătească munca la justa ei valoare si corect.
    Si ca o concluzie. Romanii nu sunt imigranți în UE – au primit dreptul de a circula, lucra si a se stabili în orice țară UE în schimbul vânzării pe bani putini a economiei țării către vestici. Banii veniți de la UE(colectati din taxele din fiecare stat membru) se cheltuie pe bunuri și servicii cumpărate exact de la tarile asa-zis net contributoare. Acele țări primesc , prin cifra de afaceri realizata, inapoi lejer peste dublul a ceea ce plătesc. Oare cum va simțiți cand plus valoarea creata de absolut tot ceea ce înseamnă resurse țării contribuie la bunăstarea altora? Doar pt. Ca au fost suficient de inteligenti sa ne ameteasca cu privatizări făcute cu cântec! Think about!