G4Media.ro

Gruparea de mercenari Wagner își intensifică eforturile de recrutare în orașul ocupat…

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

Gruparea de mercenari Wagner își intensifică eforturile de recrutare în orașul ocupat Melitopol, afirmă un oficial ucrainean: „Bineînțeles, nimeni nu este de acord”

Primarul orașului Melitopol din sudul Ucrainei, ocupat de Moscova, a declarat că gruparea de mercenari Wagner a încercat fără succes să recruteze persoane din rândul populației orașului, în ciuda intensificării eforturilor, relatează CNN.

Ivan Fedorov, care nu se află el însuși în oraș, a declarat pentru televiziunea ucraineană că, la sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile de ocupație au început să folosească rețelele de socializare pentru a încerca să recruteze locuitori pentru Wagner.

„Bineînțeles, nimeni nu este de acord”, a declarat Fedorov. „Ofertele pe care le fac ar fi de 200.000 de ruble (aproximativ 2.600 de dolari) pe lună pentru cei care sunt gata să meargă la Bahmut ca parte a Wagner. Dar ei nu au recrutat pe nimeni din populația locală pentru a se alătura vreunui batalion de voluntari. Nu vor recruta nici pentru acesta”.

Wagner și-a intensificat eforturile de recrutare după ce a suferit pierderi grele în jurul orașului Bahmut din estul țării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...