G4Media.ro

Grindeanu anunță licitaţie pentru 62 de trenuri electrice de scurt parcurs cu…

Grindeanu anunță licitaţie pentru 62 de trenuri electrice de scurt parcurs cu o valoare estimată între 3 şi 4 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, valoarea estimată a investiţiei fiind cuprinsă între 3 şi 4 miliarde de lei, fără TVA, transmite News.ro.

”Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată! Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunţul de participare aşteptat de ani de zile. Este încă un pas spre modernizarea condiţiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor oraşe”, a scris, vineri, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite şi automotoarele diesel care sunt folosite în prezent.

Achiziţia, finanţată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) şi din bugetul de stat al României, este împărţită în 3 loturi şi acoperă câte o regiune a ţării:

Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi şi Suceava.

Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Cluj Napoca, Arad, Timişoara şi Reşiţa.

Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa şi Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu staţiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit lui Grindeanu, în contractul – cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei şi 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevăzută inclusiv asigurarea reparaţiei şi întreţinerii celor 62 de trenuri. (Foto: InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. diferenta intre 3si 4 e spaga?nu e cam mult grindene?la un asemenea contract e imposibil,daca tii la banii alora de platesc impozite si te tin cu fundul pe scaunul ala de ministru(cu toate ca esti multimea vida),sa nu ai o evaluare precisa!e vorba totusi de 1 miliard lei noi nenea,nu sunt 50 de bani!

  • Să de-a trenuri la CFR Călători și firmele private Regio Călători, Transferoviar, Interregional, etc.
   Avem de unde alege.

 2. Ura traiasca Grindeanu.
  Numai sa nu mearga trenurile prin Moldova .
  Zero km de autostrada si zero cale ferata in Moldova…ordin de la seful psd Marcel Putin

 3. O să meargă pe aceeași cale ferată cu 40km/h. Trebuia de completat.. Noi avem probleme grave cu infrastructura și el cumpără trenuri… Când privatizăm? că ăștia sunt prea competenți la luat șpagă

 4. Vad ca Brăila și Galați nu conteaza în estul tarii

 5. Iar cumpără trenuri de scurt parcurs pe care să le pună pe rute lungi??