G4Media.ro

Grindeanu: Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea cu autorităţile qatareze în…

Sursa foto: Unsplash / Radoslaw Prekurat

Grindeanu: Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea cu autorităţile qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport

România este interesată de un parteneriat în domeniul infrastructurii mari de transport şi de atragerea finanţărilor în toate sectoarele, le-a transmis miercuri oficialilor qatarezi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, transmite Agerpres.

„Am discutat astăzi, la Doha, despre colaborarea dintre autorităţile române şi cele qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport. România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pentru toate sectoarele de transport. Pentru Portul Constanţa ne dorim îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi de control. Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potenţiali finanţatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”, a scris Grindeanu, pe pagina sa da Facebook.

Potrivit acestuia, sectoarele feroviar şi rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuţiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Mediterană.

„Partea qatareză s-a arătat interesată de potenţialul strategic al României şi s-a decis constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunităţile de investiţii”, a mai scris şeful de la Transporturi.

Tot miercuri, Sorin Grindeanu a declarat că Executivul este interesat să scoată TAROM din „zona nefericită” în care se află din punct de vedere economic şi caută investitori pentru acest lucru.

Grindeanu a fost întrebat într-o conferinţă de presă la finalul vizitei în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, dacă la întâlnirile pe care le-a avut a discutat şi despre TAROM.

„Nu am discutat. (…) Pe noi ne interesează în acest moment să scoatem TAROM din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită, economic vorbind, care la rândul ei are efecte în calitatea serviciilor pe care noi vrem să le îmbunătăţim în perioada următoare. Statul nu poate să vină cu un ajutor de stat, după cum bine ştiţi, fiindcă ceilalţi jucători din piaţă ar reclama imediat, conform legilor concurenţei, şi atunci trebuie să găseşti forme în a ieşi din acest cerc vicios”, a spus Grindeanu.

El a adăugat că una dintre aceste forme este de a găsi investitori care să investească în aeronave noi şi în servicii mai bune.

„Şi căutăm acest lucru, nu am de ce să mă ascund, şi sper să şi găsim. Probabil că pe finalul lunii aprilie se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbeşte de aproape trei ani de zile. Dar e un pas. TAROM are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent”, a menţionat Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a început marţi o vizită de lucru de două zile în Qatar, iar pe agenda întrevederilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro. El a fost însoţit în vizita sa în Golful Persic de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, preşedinte ANCOM, Valeriu Zgonea, preşedinte ANSVSA, Alexandru Bociu, preşedintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, şi de directorul Portului Constanţa, Mihai Teodorescu.

La Doha, delegaţia guvernamentală a avut întrevederi cu prim-ministrul Statului Qatar şi ministrul Afacerilor Externe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ăștia de la PSD, cum era aia cu „să nu ne vindem străinilor”?. Mda mă rog. Aceiași politicieni de rahat negociază infrastructura portuară. Oamenii îi votează, uită repede. Acum străinii sunt buni

  2. Nu vi se pare că băiatul ăsta și Negoiță urmează același tratament… sunt pe naturiste sau e ceva mai grav?!

  3. Mda, or să dea buzna harăpii să sponsorizeze huzurul loazelor analfabete de la Tarom…

  4. Poate sunt pârțari și nu știm noi

  5. Au ieșit social-democrații români la cerșit de la bogații pământului, pe care-i acuză, de altfel, de toate relele. Statul s-a dovedit, cu vârf și îndesat, cel mai prost administrator al avuției țării. Cu toate astea, nu renunță. Ar rămânea cioflingarii fără surse de venit.