G4Media.ro

Greta Thunberg spune că a lipsit din spațiul public pentru că s-a…

Greta Thunberg spune că a lipsit din spațiul public pentru că s-a autoizolat după ce s-a întors din Europa Centrală: Este foarte probabil să fi luat virusul, dată fiind combinaţia de simptome şi circumstanţe

Adolescenta suedeză activistă de mediu, Greta Thunberg, care a impulsionat mişcarea ecologistă ‘FridaysForFuture’, a dezvăluit marţi că a fost în autoizolare în ultimele săptămâni ca măsură de precauţie în urma suspiciunilor că ar putea fi infectată cu noul coronavirus, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.ro.

”După ce am revenit din călătoria în Europa Centrală m-am autoizolat într-un apartament închiriat, departe de sora şi de mama mea, întrucât numărul cazurilor de COVID-19 (în Germania, de exemplu) erau la început similare celor din Italia”, a scris Greta pe contul ei de Instagram.

Ea mărturiseşte că în urmă cu aproximativ zece zile a început să aibă unele simptome uşoare, la fel ca tatăl ei (împreună cu care a călătorit de la Bruxelles), precum oboseală, frisoane şi tuse, deşi în cazul tatălui ei aceste simptome au fost intense şi însoţite de febră.

În Suedia testele pentru COVID-19 sunt efectuate în cazul persoanelor cu simptome severe, celelalte primind recomandarea izolării la domiciliu. ”Din acest motiv nu am reuşit să fac testul, dar este foarte probabil să fi luat virusul, dată fiind combinaţia de simptome şi circumstanţe”, crede Greta.

Dar ea a asigurat că s-a recuperat, deşi ultimul guturai pe care l-a avut a fost ”mult mai rău”, ceea ce arată că acest virus este ”mult mai periculos” şi că mulţi oameni, mai ales tineri, ar putea din cauza simptomelor uşoare să nu-şi dea seama de acest lucru, dar să infecteze persoane din grupurile de risc. ”Celor care nu facem parte din aceste grupuri ne revine o responsabilitate enormă, acţiunile noastre pot face diferenţa între viaţă şi moarte pentru mulţi alţii”, a avertizat adolescenta activistă de mediu.

Greta Thunberg a iniţiat în septembrie 2018 o grevă şcolară în faţa parlamentului de la Stockholm pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice. Acţiunea sa a inspirat o mişcare globală ce a propulsat-o în atenţia liderilor lumii, Greta fiind chiar propusă de către doi parlamentari suedezi la Premiul Nobel pentru Pace.

sursa foto: Facebook/ Greta Thunberg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. „Micile muiste fac bot cu ghiozdanu’n spate:

  • S-o fi referit la maimuța trumpetistă? Sau aia ”face bot cu” șapca roșie pe cap? Aaa și stai că e ”muistă” great, nu ”mică”. Again and again. Și albă.

 2. Altă eroină.Pute netul de vedeți și eliți, care mai de care care”crede că a luat „virusul.Mi-e greață de entitlementul ăsta cu care-și fac publicitate din nenorocirea care bagă în pământ atâția oameni.

  • da, da, numai ”vedete si eliti” nu specialisti ca postacul gudurat care ”crede ca luat” albedoul cu mâna dreapta și d-aia a crescut. Probabil că ”îi e greață”, d-aia s-a și oprit după rânduri, să-și vomite capul.

 3. “ Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent.”

  Walter Francis Kerr

  Fiecare sa se poziționeze… e clar ca fătuca și-a consumat cele 15 minute de glorie și acum cerșește atenție prin coronavirus…

  • E, uite că incelul harley a ținut cu tot dinadinsul ”sa se pozitioneze” și el, ca”fiecare”, dar nici nu era nevoie, că toată lumea știe deja că el face parte din ”jumatatea compusa din idioti” dar și ”din” analfabeți ca el. Degeaba schimbă fantoșele și zice că e de la minnesota -ahahahhahaaaaaaa:)))))))))))), că poate fi recunoscut imediat drept asistat pedeserast care viețuiește într-o scorbură din Ciorogârla și se îndoapă cu cheeseburgeri după cum ”cerșește atenție prin” orice.

  • bad@, esti jalnic. Oricat ai incerca sa pari agresiv de „brilliant”, esuezi lamentabili din cauza orientarii politice primitive generatoare de frustrari abjecte. Totdeauna insulti pentru ca esti incapabil de a fi mai bun decat ceilalti. Bolsevismul din tine e dezgustator. Pute a rubashka nespalata, tavarișci!

  • Bad@ e doar un amarat de flamer care probabil isi freaca „ciotul” de bucurie cand posteaza pe aici.
   Pentru cine nu stie:
   „Flame bait is a message posted to a public Internet discussion group, such as a forum, newsgroup or mailing list, with the intent of provoking an angry response (a „flame”) or argument over a topic the „troll” (original poster provoking angry response) often has no real interest in, and finds humour, or entertainment in reactions.”

  • ”Oricat ar incerca” trolii conservați ”sa para” așa zise ”comentatoare” pentru că folosesc fantoșe „brilliante” cu nume de femei, ”esueaza lamentabil din cauza orientarii politice” de ”extremism primitiv”, dintr-ăla de grotă care ”pute” de la lipsa aerului curat, ”generator” de ură, intoleranță, furie, rasism, xenofobie. Pe toți ”frustrații abjecți” care ”totdeauna insulta pentru ca sunt incapabili de a fi mai buni decat ceilalti” îi ”gustă” postacul sputnikar care face pe monica,pentru că au aceeași formație marxist-leninistă ca el. Ofticat la culme că ”agresivitatii” tovărășilor săi de ”orientare politica” fundamentalistă li se dau replici pe care nu sunt în stare să le anihileze pentru că sunt slab pregătiți, ”rubashka nespalata” o dă pe rusește și se dă de gol că lucrează pentru ”tavarișci” din mafia kaghebistă, aripa PRO-PSD. Unde mai pui că, deși face pe ”colegul intelectual”, spoiala de cultură generală pe care crede că o are nu-i permite să-și dea seama de utilizarea nepotrivită a unor concepte, ca de exemplu, cel de „bolsevism” pentru că, dacă și-ar fi dat seama, nu s-ar fi făcut de râs cu folosirea peiorativă unui termen care-i descrie atât de bine chiar mentalitatea sa proprie. Pentru știința ”capabililor” care nu sunt ”dezgustatori”, bolșevic nu înseamnă nici pro-ecologist, nici”anti-Trump” nici pe departe, ba din contră, se poate spune că Bătrânul Maimuțoi Roșcovan întrupează bolșevismul, așa cum scrie la carte. D-aia cei mai buni prieteni ai lui sunt Xi, Kim,Putin, cretinul ăla care a dat foc la pădurea amazoniană, bărboșii ăia fanatici ca el care ard oameni cu acid iar cei aidoma lor, care nu-i sunt prieteni, nu-i sunt pentru că n-au combinații cu el.

  • Ooo, sigur și toți distrușii ăștia care ”freaca ciotul” pe lângă o fetiță asta sunt onorabili, cu ”orientare politica” sănătoasă. Acuma au trecut-o, sputnikarii, de pe rusește pe englezește. Așa zdrențe asistate poligloate, mai rar iar cea mai gloată dintre ele e pedofilul șerbetizat la borcan care-și spune ba tov petrov, ba monica, depinde ce ”orientare politica” are atunci când o ia de la tovarășii săi pedeseraști.
   ”Oricat ar incerca” trolii conservați ”sa para” așa zise ”comentatoare” pentru că folosesc fantoșe „brilliante” cu nume de femei, ”esueaza lamentabil din cauza orientarii politice” de ”extremism primitiv”, dintr-ăla de grotă care ”pute” de la lipsa aerului curat, ”generator” de ură, intoleranță, furie, rasism, xenofobie. Pe toți ”frustrații abjecți” care ”totdeauna insulta pentru ca sunt incapabili de a fi mai buni decat ceilalti” îi ”gustă” postacul sputnikar care face pe monica,pentru că au aceeași formație marxist-leninistă ca el. Ofticat la culme că ”agresivitatii” tovărășilor săi de ”orientare politica” fundamentalistă li se dau replici pe care nu sunt în stare să le anihileze pentru că sunt slab pregătiți, ”rubashka nespalata” o dă pe rusește și se dă de gol că lucrează pentru ”tavarișci” din mafia kaghebistă, aripa PRO-PSD. Unde mai pui că, deși face pe ”colegul intelectual”, spoiala de cultură generală pe care crede că o are nu-i permite să-și dea seama de utilizarea nepotrivită a unor concepte, ca de exemplu, cel de „bolsevism” pentru că, dacă și-ar fi dat seama, nu s-ar fi făcut de râs cu folosirea peiorativă unui termen care-i descrie atât de bine chiar mentalitatea sa proprie. Pentru știința ”capabililor” care vorbesc numai frumos, bolșevic nu înseamnă nici pro-ecologist, nici”anti-Trump” nici pe departe, ba din contră, se poate spune că Bătrânul Maimuțoi Roșcovan întrupează bolșevismul, așa cum scrie la carte. D-aia cei mai buni prieteni ai lui sunt Xi, Kim,Putin, cretinul ăla care a dat foc la pădurea amazoniană, bărboșii ăia fanatici ca el care ard oameni cu acid iar cei aidoma lor, care nu-i sunt prieteni, nu-i sunt pentru că n-au combinații cu el.

  • Bad@ putzache, delirezi? Covidul?

  • Cine s-o preocupa de simptomele ”delirului”, tov petrov sau tavarisci Monica?

  • Mai există și o a treia categorie, retardații, tipi care rag ca măgarii lucruri pe care cred ei ca le înțeleg, doarfragmente de lozinci și alte imbecilități(ce altceva)prin care vor să-și exprime pseudointeligența.Să mă scuze cabalinele mai sus menționate

  • Cine-s ”retardatii”, ăia care se pricep la ”alcătuirea poluării” sau ăilați care ”rag ca magarii lucruri pe care cred ei ca le înțeleg”, gen ”creșterea albedoului”, adică ”fragmente de lozinci și alte imbecilități(ce altceva)prin care vor să-și exprime pseudointeligența”?
   Oricum, o veste bună pentru cei din categoria ”imbecililor”, gen harley sau tov petrov), guduratul le cere ”scuze cabalinelor mai sus menționate” și îi asigură că n-au cum să fie și ”retardati” și ”imbecili” în același timp. Sunt ori-ori. Acuma care e care, nu ne spune. Poate la următoarea lecție de ecologie sau la cea de vulcanism.

  • Bad@ era vorba chiar de … tine. Fraiere!

  • Iar nu s-a prins tov petrov, o fi la ”spirte” sau de la ”mana pe dex-ul mare”? L-a trecut bine tovarășul lui gudurat la categoria ”cabalinelor mai sus mentionate”.

 4. Acele frisoane pot fi si semne de panica. Din cauza ca ceea ce incearca ea sa faca e aproape imposibil poate ajunge foarte usor la epuizare psihica.

  • Sau sindrom premenstrual.

  • Trolul ăsta sfertodoct care vorbește de ”sindrom premenstrual” crede că dacă folosește o fantoșă cu nume de femeie pune lumea botul mai repede la ce spune el. Ghinionul lui e nu numai că nu e femeie, nici n-a prea dat pe la școală, ci că e un incel labagiu care n-a avut ocazia să vadă ”menstruație” în viața lui, până la cei 40 de ani pe care îi are în prezent. În rest, sunt numai vești bune, înseamnă că mafia PRO-PSD și trolii ei conservați au impresia că sunt cu toții că sunt infectați de virus, dacă e după ”frisoane”, din moment ce i-a cuprins ”panica”. Pentru ei, lațul e ”aproape posibil” așa că nu le mai rămâne decât să ”ajungă foarte ușor la epuizare fizică”, ceea ce e de dorit.

 5. O cacacioasa mica. :))

  • Spre deosebire de Marele Babuin Alb care ”se caca” mult și great again, trebuie că știe trolul ăsta ”conservat, că-l linge mereu pe maimuțoi.

 6. E o copila careia i s-a dat (mult) prea multa atentie !

  Sa se duca la scoala , si sa-si faca lectiile , urata asta mica . Mica sugatoare ( si infiorator de urata pe deasupra ) are pretentii de mare vedeta.
  Sa-si vada de scoala , sa nu mai absenteze cu calatorii in jurul lumii pe mare , ca ne doare-n pl de ea !

  • P-ăsta nu-l mai vede ”jalnica” tovarășă monica, nu-i mai ”pute a rubashka nespalata, tavarișci” pentru că are ”orientare politica primitiva” ce nu ”genereaza frustrari abjecte”, că e orientarea lor de creștinpați conservați și aia e bună , alelalte sunt rele. ”Bolsevismul din el nu e dezgustator” și nu mai încearcă ”sa para agresiv de „brilliant”, ăsta ”totdeauna insulta pentru ca este capabil de a fi mai bun decat ceilalti” nu incapabil ca cei care le răspund trolilor și-i pun la punct.

 7. A făcut pipi pe ea eroina. Dacă nu îi suflau Trump și liderii europeni în coarne, pisacioasa asta acum era cel puțin exmatriculata, se trezea și își vedea de școală. Ca fapt divers, uite ce ar putea să însemne „Green atitude” : companii aeriene în faliment, angajați demiși, oameni muncitori la limita subzistentei. Odată intrati în era tehnologica, să vrei ca totul să fie ca pe o insula izolată… prost e cel care-și pune mintea cu asta .

  • Ce tare e și ăsta, o fi tov petrov de pe o altă fantoșă? Că el se întreba înainte, dacă e imbecil sau retardat, probabil pentru că se recunoștea în ambele situații. Care va să zică ”prost e cel care-și pune mintea cu asta ” după ce i-a zis că ”a făcut pipi pe ea”, ”s-a repetat” respawnatul, că ” e pisacioasa” ( asta, cu ”pisatul” e una dintre refulările martalogului abstinent), vrea să fie ”exmatriculată” (ironia sorții, niște analfabeți care nu știu să scrie și nu înțeleg ce citesc le zic altora ”să-și vadă de școală”, dar așa sunt ei, bătrânii postaci analfabeți, le plac măsurile punitive, ține de educația pe care au primit-o în comunism pentru cuvânrul ”punitiv”, tov petrov trebuie să pună iar mâna dreapta, conform ideologiei, pe dexul ăla mare, cum îi place lui). Bine, ”prost-prost” , cum zice că dar recunoaște că la fel de ”prost” e și maimuțoiul trumpetist și toți prietenii lui combinatori care-i ”suflă” în goarnă moșului derbedeu. D-aia sunt ”companii aeriene în faliment, angajați demiși, oameni muncitori la limita subzistentei”, nu că prietenii maimuțoiului roșcovan au ascuns două luni apariția virusului, ci pun pe Green Dea și p-asta, că-i deranjează pe stăpânii lor, mafioții kaghebiști care întrețin fabricile de troli.

  • Baiete, e mai grav decat credeam. Da-i repede cu automedicatie ca pe la spitale bantuie Covidul, chiar si pe la Obregia. Oricum, ma distreaza la maxim ca ma „visezi”.

 8. Nu stiam unde se ascunsesera micii masculi CE adora sa calxe in picioare, pana si verbal, pana si pe o copila, si imaginara. Sunteti toti, inclusiv tu Monica, inconstienti. E OK, ajuta la criza sa va si cacati aiurea pe voi.

  • Cum unde, sub fantoșele cu nume de femei, gen monica. Normal ca ”ii ajuta”, crizele îi ajută întotdeauna pe mafioți. Își imaginează cineva că suflătoarele astea în trumpetă, indignate de ”agresivitatea” limbajului atunci când nu înjură de pe alte fantoșe gen petrov, sunt altceva decât niște postaci putinisti care se dau drept trumpetiști ca să atragă pe ”idioții utili” dar se dau de gol că vorbesc rusește? și îi mai dă de gol și punctajul lor anti-ecologie: cine profită mai mult de urma încălzirii globale, decât mafioții kagebisti care îl păpușează pe piticul crăcănat și cine pierde mai mult? restul lumii

 9. E virusata demult. La cap.
  Se victimizeaza. Nu mai e in primplan si cauta atentie. Jalnic.

  • Și ce trebuie să facă cineva să fie ”in primplan” ?Să pună mâna pe vreo pușcă și să omoare niște oameni convinsă că salveaza rasa albă sau ce?

  • marc reisinger- greta thunberg n’a rien a dire sur le climat

  • Așa și ideea care e, că trebuie să dea ăștia foc pământului, că a zis ăla așa sau care? Că n-are aia virus pentru că spune ăsta că nu știe cu încălzirea globală? Sau că mafioții kaghebiști care hrănesc trolii sputnikari de pe-aicea n-au nimic de câștigat dacă se topește gheața șa cercul polar? Care dintre ele?

 10. G4, tratează cu seriozitate profunda asemenea nimicuri….. (CP)

 11. Problema Gretei e că mulți adulți se simt ratați în comparație cu ea, și atunci orice lucru de bun simț pe care l-ar spune (de exemplu cei tineri să ia în serios posibilitatea că pot fi transmițători fără să-și dea seama) e întâmpinat cu ostilitate de către cei care altă treabă n-au.

 12. Muream daca nu aflam ce mai face Gretuta! NUma la ea ne-am gadit! I-a furat lumina reflectorului Covidul asta!

 13. Eroii stangisti promovați pe o publicatie care susține stangismul, scuze, voiam sa zic noul socialism, sau progresismul pt. unii

 14. Chiar nu mai auzisem de mult de faimoasa Greta-Ecologeta. Dupa diferite „sindroame”, acum (cica) l-ar fi avut si pe COCOvid19/20. Doar nu putea sa-l rateze! Si fiindca a adoptat terapia „verde” s-a vindecacat miraculos. Acum este verde imunizata si gata de restartul cruciadei ecologete!!!! Poate mai trece si pe la scoala cu figura aia de vultur plesuv nebagat in seama!

  • Pe la scoala? O fi si uitat unde este! Acum sta cu buzunarele larg deschise, sa intre banii de la fraieri! De-aia si-a inregistrat numele ca marca.

 15. Asta nu-i o stire. Treaba cu „verdele in sus” tocmai s-a dus la fundul agendei publice pentru cel putin 12 luni. Guvernele (atat de multumite de intelegeri, summit-uri si congrese referitoare la panete verzi si zero emisii) ar face bine sa explice populatiilor si alegatorilor cum de i-a prins o asemenea epidemie cu pantalonii in vine.
  Cum sa n-ai masti si manusi in spitale (si nu-i vorba de Romania, noi stim unde se duc banii din spitale), cum iti pui economia la pamant si cum iti blochezi cetatenii in casa pentru ca nu poti face suficiente teste sau pentru ca nu te-ai gandit sa faci destule?
  Domeniile de interes sunt acum sunt chimie, biologie, industrie, biochimie, economie poate si altele, dar in niciun caz „eco-nimic” sau „gender-ceva”. Mama Natura tocmai tocmai i-a expediat in derizoriu pe toti astia cu preocupari si studii incerte in domenii misterioase.
  E un soi de razbunare poetica.

 16. Comentarii, cel putin jenante. Am o mare admiratie pt aceasta tanara, care a reusit sa mobilizeze milioane de oameni pt o cauza justificata. Sper ca dupa aceasta criza sanitara, fundamentele si regulile care stau la baza economiei mondiale se vor schimba. Inainte sa construim ceva ne vom gandi de doua ori daca nu suntem pe cale sa distrugem altceva.

  • Nu mobiliza nimic fara un „spate” puternic. Tot ce a facut este un circ ieftin. Miza sunt banii din fondurile de pensii. Restul este abureala pentru prosti, mai ales pentru cei cu aplecare catre stanga.

  • Puteti admira pe cine vreti, dar nu cred ca vedem acelasi lucru sau nu intelegem aceleasi lucruri din ce vedem. Fundamentele si regulile economiei globale erau pe cale sa fie schimbate de cei care-i asigurau deplasarile domnisoarei (cu catamarane solare, avioane si trenuri) si o sprijineau cu banutii pentru participarea la intalniri cu sefii de stat si de guverne sau cu publicitatea in retelele sociale. Adica de socialisti. Problema domnisoarei in cauza este ca natura tocmai ne-a aratat cum e ea de neajutorata si ca sunt pe cale sa moara mai multe miloane de oameni pentru ca guvernele socialiste s-au multumit in ultimii 30-40 de ani sa pregateasca si sa acorde ajutoare, au fost preocupate de melci si de tot ce e viu pe Planeta in afara de om. Orice planta, insecta pasare, orice se taraste, zboara sau inoata s-a bucurat de mult mai multa atentie decat oamenii. Socialistii au lasat China sa devina primul producator mondial de bunuri pentru ca au considerat ca-i mult mai important sa ai taxe mari din care sa platesti ajutoare pentru cei care te voteaza. A functionat pana la prima criza globala care-i ce traim astazi. Ne trebuie masti si halate, ventilatoare si teste si ne-am trezit ca tovarasii chinezi sunt putin ocupati si ca noi producem doar socialism si asistati social. Revenind la ideea dumneavoastra, covid-19 tocmai a amanat revolutia socialista si „noua ordine mondiala” pentru o data ce va fi comunicata ulterior.
   E o viata tare grea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.