G4Media.ro

Grecia a arestat doi suspecți care plănuiau un atac asupra unui restaurant…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Grecia a arestat doi suspecți care plănuiau un atac asupra unui restaurant israelian din Atena

Poliția greacă a anunțat marți că a arestat doi bărbați suspectați că ar fi membri ai unui grup care plănuia un atac împotriva unui restaurant israelian din Atena, un caz despre care Israelul a spus că a fost orchestrat din Iran, scrie Reuters.

Agenția antiteroristă a lansat operațiunea care a dus la arestări pe baza unor informații colectate de serviciul de informații al țării, a precizat poliția într-un comunicat. Aceasta a precizat că arestările au ajutat la „dezmembrarea unei rețele teroriste” care era gestionată din străinătate.

Un oficial al poliției, care a refuzat să fie numit, a declarat că cei doi bărbați, în vârstă de 27 și 29 de ani, erau cetățeni pakistanezi. Potrivit agenției semioficiale Athens News Agency, care citează oficiali ai poliției, aceștia primeau ordine de la alți cetățeni pakistanezi din Iran.

Serviciul de informații israelian Mossad a spus, într-o declarație rară, că a ajutat la anchetă.

„Investigația a scos la iveală faptul că operațiunea din Grecia făcea parte dintr-o vastă rețea iraniană, operată din Iran în mai multe țări”, a declarat aceasta.

Ambasada iraniană din Atena nu a putut fi contactată imediat în afara orelor de program.

Poliția elenă a declarat că a confiscat dovezi digitale care au dezvăluit că grupul plănuia să atace o clădire de „importanță specială” din Grecia și căuta persoane care să îi ajute să își ducă la îndeplinire proiectul.

Oficialul poliției a precizat că ținta era un restaurant israelian din Atena.

„Ei urmăreau pierderi umane și doreau să submineze securitatea în Grecia și să afecteze relațiile sale externe”, a declarat poliția elenă într-un comunicat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...