G4Media.ro

GRAFIC Aproape jumătate din românii depistați cu coronavirus au între 40 și…

GRAFIC Aproape jumătate din românii depistați cu coronavirus au între 40 și 59 de ani / 2% din cazuri sunt copii cu vârste de până la 9 ani, iar 3% sunt vârstnici peste 80 de ani

Aproape jumătate din românii depistați cu coronavirus până acum, 1909 din 4057, au între 40 și 59 de ani, în timp ce 2% din cazuri sunt copii cu vârste de până la 9 ani, iar 3% sunt vârstnici peste 80 de ani, potrivit datelor oficiale.

Vârsta medie a persoanelor din România infectate cu coronavirus este 46 de ani.

55% din totalul cazurilor au fost înregistrate la femei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Baieti, mai rasfirat, ce naiba! Media asta este simplu obtinuta: se testeaza targetul de varsta in special… Ca altfel se bunghesc fraierii peste 60 ca de fapt ei sunt vizati de Covid 19! De ce nu dati si media de varsta a deceselor, baieti?

  • Asa cum sunt prezentate, datele nu au nici o relevanta. Cele mai multe testari au fost facute pe cei care s-au intors in tara, deci cei mai multi sunt tineri.
   Informatia poate fi relevanta, daca o corelezi cu decesele. Adica, daca varsta medie a celor infectati este de 46 ani, iar a celor decedati este de 70 ani, concluzia este ca persoanele in varsta sunt cele mai vulnerabile.

  • Cele mai multe testari s-au facut pe personalul medical, care e normal sa fie pana in 60 ani.
   Statistica asta nu are nicio relevanta.

 2. O statistică ce nu se bazează pe un număr suficient de mare de cazuri pentru a trage concluzii pertinente. Concluzia politică ce transpare este că măsurile de izolare au fost eficiente deși cei peste 65 de ani pot merge la cumpărături zilnic într-un anumit interval orar. O altă concluzie care poată fi trasă, la fel de falsă ca și prima, este că cei de peste 65 de ani au un sistem imunitar mai puternic datorat alimentației „științifice” din vremea comunismului, iar cei sub 65 de ani au un sistem imunitar precar cauzat de hrana cu o mulțime de e-uri importată din lumea occidentală după 1989.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.