G4Media.ro

Google Maps, la 15 ani de la lansare: Peste 220 de ţări…

Google Maps, la 15 ani de la lansare: Peste 220 de ţări cartografiate; mai mult de 1 miliard de utilizatori în fiecare lună

Aplicaţia Google Maps marchează 15 ani de la lansare, timp în care a ajuns să cartografieze peste 220 de ţări şi să fie accesată de mai mult de 1 miliard de utilizatori lunar, cu o nouă interfaţă, scrie News.ro.

În medie, peste 1 miliard de kilometri sunt parcurşi zilnic cu ajutorul navigaţiei Google Maps, la nivel mondial. Aplicaţia oferă informaţii despre mai mult de 150 de milioane de afaceri şi locuri.

Până în prezent, Google a publicat peste 16 milioane de kilometri de imagini în Street View. Pentru preluarea imaginilor au fost utilizate diferite mijloace, de la snowmobil, barcă şi batiscaf şi până la oi, cămile sau căruţă cu cai.

Aceasta din urmă a fost folosită chiar în România, pentru fotografierea localităţii Letea din Delta Dunării, cu ajutorul organizaţiei WWF România.

Există peste 58 milioane de kilometri pătraţi de imagini din satelit la calitate ridicată, acoperind 98% din populaţia globului.

În România, Google Maps a apărut în aprilie 2010, iar primele imagini Street View din ţara noastră au fost publicate pe Google Maps la finalul aceluiaşi an. Extinderea acoperirii Street View pentru aproape toată ţara are loc în 2012. De atunci, acoperirea a fost actualizată şi extinsă constant.

În România, două treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google Maps cel puţin odată pe lună, jumătatea dintre aceştia pentru a obţine îndrumări în timp ce se deplasează, pentru a nu se rătăci şi pentru evita blocajele în trafic sau întârzierile cu transportul public. În total, se estimează că Google Maps ajută o persoană din România să economisească, în medie, 3 ore pe an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.