G4Media.ro

Germanii din România îl medaliază pe liderul comunităților evreiești în contextul comparațiilor…

Germanii din România îl medaliază pe liderul comunităților evreiești în contextul comparațiilor făcute de mai mulți reprezentanți PSD între președintele Iohannis și naziști

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), organizație reprezentativă a etnicilor germani care trăiesc în țara noastră și care a fost condusă până în 2014 de Klaus Iohannis, a anunțat joi că îi va acorda o distincție lui Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

”Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România îi va fi acordă dlui dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, pentru merite deosebite în cultivarea prieteniei și colaborării dintre comunitatea germană și cea evreiască din România. Ceremonia festivă va avea loc vineri, 18 ianuarie, ora 13, la București, la Casa de Cultură Friedrich Schiller iar Laudatio va fi rostit de deputatul FDGR Ovidiu Ganț”, se arată într-un comunicat transmis de FDGR.

Evenimentul are loc după ce anul trecut mai mulți reprezentanți PSD, inclusiv liderul partidului, Liviu Dragnea, au făcut o serie de afirmații considerate deplasate și jignitoare prin care îl comparau pe președintele Klaus Iohannis cu Hitler sau încercau să susțină că FDGR este urmașa unei organizații naziste. În încercarea de a-l ataca pe șeful statului, liderul social-democrat a preluat o serie de acuzații lansate în spațiul public de Antena 3, acuzând FDGR, organizație condusă în trecut de Klaus Iohannis, că a preluat mai multe imobile de la Grupul Etnic German, o organizație nazistă.

Derapajele PSD au fost taxate dur de reprezentanții comunităților evreiești din România.

FDGR a reacționat, apreciind că atacurile îndreptate împotriva sa sunt denigratoare, calomnioase şi incită la ură pe considerente etnice:

  • Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) a fost înfiinţat în decembrie 1989 şi este organizaţia prin intermediul căreia comunităţile cetăţenilor români de etnie germană îşi păstrează cultura şi tradiţiile specifice şi participă la viaţa politică din România. F.D.G.R. are un statut aprobat de către o instanţă din România, este reprezentat în parlament, în guvern şi în administraţia locală. F.D.G.R. a  fost de la Revoluţie încoace partenerul de dialog al tuturor guvernelor României şi ale Republicii Federale Germania, constituind o adevărată punte de legatură între cele 2 state, fapt recunoscut de ambele ţări. F.D.G.R. a susţinut în mod activ faţă de autorităţile germane intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi în NATO.
  • Grupul Etnic German (GEG) a fost înfiinţat printr-un decret-lege (în 21 noiembrie 1940) al Statului Român, condus de Ion Antonescu, şi dizolvat de alt decret-lege, tot al Statului Român, în octombrie 1944. Aşa cum România şi poporul român şi-au asumat trecutul fascist al perioadei antonesciene, şi minoritatea germană din România îşi asumă anii 30 şi 40 ca o perioadă nefastă a istoriei sale şi regretă profund abuzurile şi crimele săvârşite de unii cetăţeni din rândurile sale.

Citește și:

Foto: Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România / Sursa: Facebook

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un neamt la Aeroportul Ben Gourion. Granicerul întreaba: Ocupatia? Neamtul: Nu, vizita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.