G4Media.ro

Federația Comunităților Evreiești ”exprimă un protest sever” după ce Vâlcov l-a comparat…

Federația Comunităților Evreiești ”exprimă un protest sever” după ce Vâlcov l-a comparat pe Iohannis cu Hitler

Federația Comunităților Evreiești din România a criticat dur luni comparația făcută de către Darius Vâlcov între președintele Klaus Iohannis și Adolf Hitler.

”Am citit cu stupefacție și consternare un recent comentariu ilustrat grafic al domnului Darius Vâlcov, Consilier al Prim Ministrului României (…) Exprimăm un protest sever față de cele înscrise atât de grav și neadevărat de domnul Darius Vâlcov pe pagina domniei sale de Facebook”, se arată într-un comunicat de presă al federației, postat pe Facebook.

Tot luni, și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat dur la postarea lui Draius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care acesta îl compară pe președintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler și îl avertizează pe acesta că gestul său este infracțiune, pedepsită de legea privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter nazist cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Comunicatul integral al Federației Comunităților Evreiești din România: 

Am citit cu stupefacție și consternare un recent comentariu ilustrat grafic al domnului Darius Vâlcov, Consilier al Prim Ministrului României.

În nume propriu și al evreilor din România, afirmăm că nu putem concepe ca Președintelui ales al țării noastre de o mare majoritate a populației cu drept de vot din țară și străinătate, Excelența Sa domnul Klaus Werner Ioannis, să i se atribuie chipul lui Adolf Hitler, ucigașul a milioane de evrei în Holocaust.

Domnul Klaus Iohannis a fost fost ales perfect democratic, în mod liber, sistem legitim reinstaurat în România după 1989.

Prin faptele și poziția pe care le-a avut atât înainte cât și după a deveni Președinte, domnul Președinte Klaus Ioahnnis a dovedit înalte calități morale și politice, acționând cu perseverență pentru ca România să fie cu adevărat membru deplin al UE și NATO.

În dese ocazii am constatat preocuparea reală a domnului Iohannis pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei, acesta exprimând în mod ferm atitudinea de apărător al memoriei victimelor Holocaustului.

Pentru acestea, Federația Comunităților Evreiești din România a acordat acestui cetățean al patriei noastre, dornic de înțelegere și prietenie între componentele poporului român, Medalia de Onoare ”Prieten al Comunităților Evreiești din România”.

Exprimăm un protest sever față de cele înscrise atât de grav și neadevărat de domnul Darius Vâlcov pe pagina domniei sale de Facebook.

Federația Comunităților Evreiești din România a avut și are relații de lucru excepționale cu Forumul Democrat al Germanilor din România, care pot fi un exemplu de bună pace și înțelegere și în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, unde împreună cu domnul deputat Ovidiu Ganț am construit un parteneriat solid, bazat pe respect reciproc și amiciție.

Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între Excelența Sa, domnul Președinte Klaus Werner Iohannis șI unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii.

Subliniem că, în ceea ce ne privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe.

Dr. Aurel Vainer
Președinte F.C.E.R.-C.M.

(Foto: Inquam Photos / Cornel Putan)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Faceti-le o plangere penala domnilor acestor derbedei care arunca vorbe necontrolat.Includeti-o si pe Olguta care vorbeste despre Iohannis si gazare ca despre cosmetice.Niste amenzi acolo usturatoare si se vor gandi apoi de doua ori daca mai arunca asemenea laturi pe paginile de socializare.

 2. Penalii astia care conduc tara sunt tot mai nesimtiti si tupeisti. Au inebunit sau simt ca li se apropie funia de par de reactioneaza on asa fel.
  Rusine psd-alde!

 3. Evreii il apara pe KWI ptr ca se stie ca-s mari iubitori de nazisti exact asa cum orice PSD-ist uraste sincer comunismul, Rusia si pe Stalin !

  • Evreii consideră că numai ei au dreptul să îi insulte pe germani. Citește „călăii voluntari ai lui Hitler” de goldhagen.

 4. Bine că Iohannis nu e evreu că altfel valcov ar fi putut fi accuzat de antisemitism!
  Dragnea, mare iubitor de evrei, ar fi dat cu … de el. Dar așa, neamț, eh, merge…

 5. “STATUTUL FORUMULUI DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA (FDGR)”

  “Art. 6 – FDGR este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.”

  http://forumulgermansibiu.ro/despre-noi/statut/

  AOLEU !!!

  Ia ganditi-va care au fost acelea ?

 6. “Grupul Etnic German din România”

  “Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in
  Rumänien) a fost înființat, sub presiunea [PRESIUNE MY ASS – AU SARIT
  SASII CA PURICII) Germaniei naziste, prin Decretul nr. 830 din 20
  noiembrie 1940 (Legea 830/21 noiembrie 1940).”

  “Acest grup etnic a fost o organizație cu statut de persoană juridică,
  subordonată direct capitalei celui de-al treilea Reich,[1][2] fiind
  singurul organism care a reprezentat, în perioada 1940-1944,
  comunitatea sașilor din zona Ardealului.”

  “Grupul Etnic German din România a fost desființat pentru că în calitate de persoană
  de drept public a avut o activitate hitleristă,”

  “ESTE NULA absolut orice constituire de drepturi sau operațiune de
  transfer de proprietate asupra bunurilor de la și către această
  persoană de drept public creată și subordonată Germaniei naziste,
  începând cu 8 octombrie 1944”

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Grupul_Etnic_German_din_Rom%C3%A2nia

 7. Iar ca nebunia sa fie totala, iata ce a vrut ASOCIAŢIA FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN BANAT !

  A vrut sa-si puna in statut (mai clar decat in statutul FDGR – fundatia tata (nu mama, caci fritzii sunt cu FATHERLAND) mai multe aberatii (noroc ca judecatorii au respins modificarea Statutului).

  “- va explicita şi va preciza cuprinsul art. 5 din actul adiţional III la statutul asociaţiei:”

  „FDGB este succesorul de drept al instituţiilor şi organizaţiilor apolitice ale minorităţii germane din Banat (din judeţele Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş),”

  “care au fost desfiinţate în mod abuziv după 23 august 1944.”

  “- va depune o hotărâre a Forumului Democrat al Germanilor din România, prin care această organizaţie îşi exprimă consimţământul ca petenta să devină o organizaţie regională a acesteia, ”

  “să participe la alegeri sub egida FDGR, ”

  “respectiv să îşi exprime acceptul cu privire la prevederile incluse în actul adiţional care privesc FDGR; ”

  http://portal.just.ro/325/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=32500000000153902&id_inst=325

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.