G4Media.ro

Ambasadorul Germaniei: ”Ar fi util dacă întregul Guvern s-ar distanţa public necondiţionat…

Ambasadorul Germaniei: ”Ar fi util dacă întregul Guvern s-ar distanţa public necondiţionat de defăimările la adresa minorității germane”

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a declarat luni că ar fi util dacă întreg Guvernul s-ar distanţa public de defăimările la adresa minorităţii germane, transmite Agerpres. El s-a referit la atacurile din ultima lună din partea unor lideri PSD precum Darius Vâlcov, Lia Olguța Vasilescu și Liviu Pop. Premierul Dăncilă nu l-a criticat pe Darius Vâlcov și nici nu l-a demis din funcția de consilier.

Singurul ministru care s-a delimitat categoric de ele a fost Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe.

„Recentele afirmaţii defăimăitoare ale unor înalţi politicieni români la adresa minorităţii germane sunt total inacceptabile. Sunt foarte recunoscător că ministrul Afacerilor Externe a respins cu fermitate aceste defăimări (…) multe alte voci din sfera politică, din societatea civilă, dar şi multe voci individuale şi-au exprimat solidaritatea. Este motivul pentru care aş vrea să vă mulţumesc şi aceasta e expresia vie a solidarităţii europene. Nu vreau să vă ascund că ar fi util dacă şi întregul Guvern al României s-ar distanţa public necondiţionat de aceste defăimări, pentru că aceste defăimări au importanţă pentru toţi, nu doar pentru minoritatea germană, ne afectează pe toţi”, a declarat ambasadorul Germaniei, la dezbaterea „100 ani – România modernă şi rolul minorităţilor. Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar”, transmite agenția Agerpres.

Filosoful Andrei Pleşu, preşedintele Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, a declarat la același eveniment că i s-a părut „brutal” că unii politicieni sunt dispuşi să stigmatizeze un coleg pentru că aparţine minorităţii germane, în timp ce secretarul de stat în MAE George Ciamba a spus declarat că „dezavuăm şi respingem cu fermitate orice fel de luări de poziţie, orice fel de defăimări care aduc atingere imaginii minorităţii germane şi reafirmăm aprecierea pentru loialitatea acestei minorităţi de-a lungul timpului şi pentru modelul de convieţuire interetnică şi interconfesională oferit”.

Prezent la aceeaşi dezbatere, organizată la iniţiativa iniţiativa Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-Germană, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a declarat că trebuie condamnată ferm aruncarea de acuzaţii privind minoritatea germană.

Context:

Darius Vâlcov este al treilea reprezentant al puterii care răspândește o calomnie sinistră, acuzația insultătoare la adresa lui Klaus Iohannis, asociat cu Hitler și cu nazismul fără niciun argument în afara faptului că președintele provine din minoritatea germană. Fostul ministru al educației, Liviu Pop, a lansat în urmă cu o săptămână, tot pe Facebook, acuzația că președintele Iohannis ar fi condus ”o organizație nazistă”. A urmat reacția fermă a unui oficial din guvernul german, Bernd Fabritius. Împuternicitul guvernului federal german pentru chestiunile privind strămutații germani și minoritățile naționale a cerut atunci Guvernului Dăncilă un punct de vedere.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut și ea o aluzie jignitoare pe data de 24 august la adresa președintelui Klaus Iohannis, la o zi după ieșirea lui Liviu Pop. Vasilescu a declarat: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Afirmația a fost făcută la România TV, ca reacție la acuzația șefului statului, care a spus că este “inadmisibil şi incalificabil” că “Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei.

Foto: Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt (Sursa: Ambasada Germaniei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Mai bine dl ambasador i ar spune babei rdg iste sa se care dreaq din ue daca nu i convine de noi..!!!
  Ahhh si sa nu uite sa i transmita minoritarului dormeo sa si plateasca datoria istorica la anaf, pe casa sutita de la batranei…!!!

 2. Sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, prin care se admite cererea formulată de petentul Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), reprezentat de Hans Klein ca sa fie recunoscuta ca succcesor in drepturi ai Deutsche Volksgruppe.

  „In numele legii”

  „hotareste ”

  „Admite cererea formulata de petentul Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu […] in contradictoriu cu paratii Minicipiul Sibiu reprezentat prin Primar, […] si Consiliul Local al Municipiului Sibiu si in consecinta:”

  „- constata calitatea de succesor in drepturi al reclamantului fata de Grupul Etnic German
  (Deutche Volksgruppe).”

  […]

  „Pronuntata in sedinta publica azi 28 mai 2007.”

  http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2014/02/hotarare-FDGR-1jpg11.jpg

  http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2014/02/hot.-fdgr-2_n1.jpg

 3. George Ciamba a spus declarat că “dezavuăm şi respingem cu fermitate orice fel de luări de poziţie, orice fel de defăimări care aduc atingere imaginii minorităţii germane şi reafirmăm aprecierea pentru loialitatea acestei minorităţi de-a lungul timpului şi pentru modelul de convieţuire interetnică şi interconfesională oferit”.

  Iar mințim de dragul să le facem pe plac străinilor. Ce a fost Grupul Etnic German in perioada interbelică și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, MAE? Ce e FDG dacă nu succesorul direct și asumat de ei?

  • Ai o atitudine sovinista, revansarda, specifica MUIA PSD. Sa iti fie rusine!

  • Ce să spun Cătăline, mă bucur că nu sunt nazist.

  • Rilache asta (care e un fel de râlă mai mica) in cel mai bun caz e un ţigănuş de prin oltenia dar am o banuiala ca are si ceva in el de perciunat!

  • Fmm Landser, nazistă de ultima speța. Bine ca nu traiesti in Romania sa ne faci de ras tara de jegoasă nazistă antisemită proastă de doi bani. Du-te repede la spalat cururi de nazisti batrani acolo in satul unde stai tu, ca e singurul lucru pe care stii sa-l faci cum trebuie…

  • Pt asistatu’ :futu ti mortii matii de sarantoc, ce pizda matii sa fac de ras? Cocina asta de tara pe care ati facut o voi de ras?Amarutule!
   E valabil si pt celilati limbrici alde morijan ,ri’lake, a310 si inca cativa cacati de lingeti in cur pesedeu!
   Ar trebui sa multumiti in fiecare zi comunitatii germane si sa vedeti deosebirea dintre regiunea unde au stat ei si restu’!
   Muistilor!

  • Naziștii ca tine, Cătăline, merită soarta pe care a trasat-o Morgenthau pentru vandali.

  • Ha.ha!Cācatule, ti e frica de nazisti!?Foarte bine!

  • Spalatoareo de cururi de nazisti, sa nu mai calci prin tarisoara asta, stai cu nazistii tai pe care-i speli la cur! Sper ca ti-ai predat buletinu si nu comiti si frauda electorala votand si avand domiciliul in strainatate, ca e pe penal… asa cum sunteti toti mancatorii de cacat din germania!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.