G4Media.ro

CNCD i-a sancționat pe Darius Vâlcov și Liviu Pop pentru discriminare. Ministrul…

CNCD i-a sancționat pe Darius Vâlcov și Liviu Pop pentru discriminare. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a primit avertisment pentru asocierea Holocaustului cu criza pestei porcine

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării anunță, într-un comunicat, că i-a sancționat pe consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, și pe fostul ministru al educației, Liviu Pop, pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional. Amintim că postarea lui Darius Vâlcov a stârnit critici vehemente din partea comunității evreiești și reacția Guvernului german. Președintele CNCD, Csazba Asztalos, a declarat pentru G4Media.ro că la ședința de miercuri a fost discutat și cazul ministrului Agriculturii, Petre Daea. S-a constatat că declarația ministrului referitoare la asociarea Holocaustului cu criza pestei porcine reprezintă faptă de discriminare, că depășește limitele libertății de exprimare. În acest caz, s-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional.

Redăm integral comunicatul CNCD

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor, în data de 03.10.2018, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.
Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei.

hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

2. Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.
Fapta se sancționează cu avertisment contravențional.

hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

3. Afirmațiile domnului Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, privind necesitatea introducerii educației sexuale în școli, ocazie cu care a declarat că un factor de risc al natalității la fetele minore provine din rândul comunității de romi, nu constituie discriminare, declarația se încadrează în limitele libertății de exprimare.

– hotărâre adoptată cu 6 voturi pentru și 1 vot împotrivă.

Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare.

Citeste si

Vâlcov a atins pragul de jos în politică: Postare pe Facebook în care Iohannis apare în postura lui Hitler

Institutul ”Elie Wiesel” îl avertizează pe Vâlcov că postarea în care îl compară pe Iohannis cu Hitler este infracțiune

Oficial german, reacție dură după ce fostul ministru al educației, Liviu Pop, a declarat că ”Iohannis a condus o organizație nazistă”: Minoritatea germană este calomniată cu scopul de a prejudicia imaginea președintelui/ Atacuri inacceptabile, necesită o condamnare fermă!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. se preface si cndc ca mai lucreaza.

 2. 2000 ron? Bani de țigări pt valcov. Acești infractori nu se mai dau înapoi de la absolut nimic. Ca pe vremea bolșevicilor oricine e împotriva lor sunt aspru atacați.

 3. CTP a făcut-o pe Veorica pavian cu mantie și a luat amenda , a comparat freza ei cu o maimuță , o maimuță care e un mamifer că oricare altul nici mai rău nici mai bun , dar când compari pe cineva cu Hitler sau cu organizația lui e mult mult mai oribil decât un pavian cu mantie . Trebuia să fie puși să și ceara scuze oficial și amenda de vreo 50 de milioane fiecare .

 4. „Desființarea Forumului German”
  Octombrie 2nd, 2018

  „Este o știre de Breaking News. Atât pentru România, cât și pentru Europa și alte state interesate ale lumii. În scurt timp va fi inițiată procedura de dizolvare a Forumului Democratic al Germanilor din România.”

  „După 1989, pentru a-și proteja interesele, obiceiurile, cultura, spiritualitatea, sașii au decis crearea unei noi organizații, intitulată Forumul Democratic al Germanilor din România. Acest ONG a fost mulți ani condus de către Klaus Iohannis, inclusiv în perioada în care acesta a deținut și funcția aleasă de primar al Sibiului. Cuiva, poate chiar lui Klaus Iohannis, i-a venit ideea ca printr-o jonglerie, în care urma să fie antrenată justiția locală, să poată revendica și obține bunurile confiscate în trecut în urma tratatelor internaționale și a decretului regal și care aparținuseră Grupului Etnic German. Concret, a fost făcută o solicitare pe adresa justiției din Sibiu, prin care acesteia i s-a cerut ca, în urma unui proces, să stabilească faptul că Forumul Democratic al Germanilor din România este descendentul Grupului Etnic German.”

  „Prestigioși experți internaționali au studiat acest caz, l-au documentat temeinic și au stabilit că au fost încălcate în mod grav tratatele internaționale încheiate de marile puteri la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și angajamentele ferme asumate atunci de România. În consecință, săptămâna viitoare probabil, justiția va primi solicitarea de dizolvare a Forumului Democratic al Germanilor din România, în calitatea acestuia de succesor atestat printr-o decizie judecătorească definitivă a Grupului Etnic German.”

  http://www.sroscas.ro/site/2018/10/02/desfiintarea-forumului-german/

 5. Cred ca acest cncdc e pe afara.
  Se „autosesizeaza” doar de gura presei.
  Si dau decizii ca sa nu supere partidul care e-n toate.
  Altfel adio sinecură!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.