G4Media.ro

Germania va investi 8 miliarde de euro în proiecte de hidrogen. „Vrem…

Germania va investi 8 miliarde de euro în proiecte de hidrogen. „Vrem să devenim numărul unu mondial”

Germania a anunțat, vineri, că va investi 8 miliarde de euro în 62 de proiecte de hidrogen pe scară largă, precum infrastructura de conducte și electroliza apei pentru producerea hidrogenului, ca parte a efortului țării de a-și decarboniza industria și de a deveni lider mondial în această tehnologie pionieră, scrie Euractiv.

Ministerele germane ale economiei și transporturilor au selectat 62 de proiecte care vor primi finanțare de stat, dintr-un total de 230 de proiecte. Acesta vor fi probabil echivalate cu investiții private suplimentare de 33 de miliarde de euro.

Această infrastructură este clasificată drept „proiecte importante de interes european comun” (IPCEI), ceea ce înseamnă că va putea primi finanțare guvernamentală fără a fi nevoie să respecte regulile stricte ale UE privind ajutoarele de stat.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Noi investim in redeschiderea centralelor termice de cartier pe gaz inchise dupa revolutie iar nemtii investesc in energie verde.

  • energia verde nu exista decat daca e subventionata MASIV de la buget. de fapt articolul ne spune ca germania a realizat ca a pierdut orice avantaj competitiv pe electric si incearca sa dreaga busuiocul complexului industrial pe zona de hidrogen unde pare ca se mai pot produce surprize care sa aduca licentele si tehnologiile proprietare germane in top!

  • Care e energia verde?
   Articolul nu trece în revista riscurile hidrogenului (conducte, stocare). Nici nu spune sursa energiei electrice folosite.

 2. „Vrem să devenim numărul unu mondial”
  ….voi si Florin Salam.

 3. Sa produci hidrogen cu consum de energie electrica, sa cheltui pentru a-l stoca si transporta, apoi sa-l arzi, pur si simplu, sau sa-l transformi din nou in energie electrica in pile de combustie…

  La acelasi volum, cantitatea de energie transportata este mult mai mica decat cea din cazul gazului metan.

  Hidrogenul ataca, in timp, metalul din care sunt construite conductele.

  Hidrogenul arde in orice proportie in amestec cu oxigenul din aer, prin explozie – necesita instalatii diferite de cele folosite in cazul gazului metan.

  Ce tampenie!

  Germanii au un fix cu hidrogenul, si nu inteleg de ce. Nu pot fi suspectati de prostie…

 4. Hidrogen produs prin electroniza apei. Si daca apa se termină? Apa e inepuizabilă? Apa se poate produce?

  • Nu asta e problema.
   Prin ardere sau folosirea lui in pile de combustie rezulta… tot apa.

   Problema e ca se consuma energie ca sa se produca energie…

  • Hidrogenul poate fi o alternativă ecologică pentru transportul aerian sau naval prin înlocuirea kerosenului și a motorine …în transportul terestru sunt deja alternative realizate . Problema e sursa de energie electrică care trebuie să fie ecologică , pentru a produce cantități mari de hidrogen .