G4Media.ro

Germania începe să folosească tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump…

Germania începe să folosească tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru Covid-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, citează The Guardian, preluat de News.ro.

Supranumit „cocktail monoclonal cu anticorpi”, acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat că dozele vor fi trimise spitalelor unievrsitare săptămâna viitoare şi că Germania este „prima ţară din UE” care va folosi acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

Spahn nu a nominalizat producătorul care va livra tratamentul, dar a confirmat că este acelaşi medicament care i-a fost dat lui Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 în luna octombrie a anului trecut.

„Funcţionează că vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a sus Spahn.

Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Știrea integrală pe News.ro.

sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bârfele zic ca tratamentul e de ceva timp disponibil la Matei Balș. Prietenii cu bani și influenta ai lui Cercel au tot fost văzuți pe acolo pt tratamente d-astea.

    • Probabil te referi la agentiile de presa prin „barfe” care au publicat stiri in perioada 6-8 octombrie ca tratamentul exista la Matei Blas sub forma de studiu clinic. Asta inseamna ca nu poate fi adimistrat oricui deoarece nu este autorizat pentru uz general.

      Tu ai accepta sa primesti un tratament care este in teste fara acceptul tau direct sau fara sa nu ai alta varianta?

  2. Știu de la cineva de acolo. Și as accepta și chiar l-as solicita dacă as avea o varsta înaintată boli cronice. Da, as accepta fără ezitare mai ales ca de la diagnostic și pana la agravare sunt câteva zile la dispoziție în care poți lua decizia. Ideea era ca tratamentul era disponibil doar pt cine trebuie și nu pt cei de rand. Nu a fost unu ne-vip de pe salon care sa fi primit tratamentul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.