G4Media.ro

Germania cumpără Ucrainei 10.000 de terminale Starlink, în valoare de 20 de…

Sursă foto: Unsplash

Germania cumpără Ucrainei 10.000 de terminale Starlink, în valoare de 20 de milioane de euro, pe care urmează să le primească în februarie, anunţă Kievul

Germania urmează să finanţeze achiziţionarea de către Ucraina a unor terminale Starlink, în valoare de 20 de milioane de euro (21,8 milioane de dolari), anunţă ministrul ucrainean al ”Transformării Digitale” Mihailo Fedorov, relatează CNN.

”Mi-am exprimat recunoştinţa faţă de poporul german pentru (achiziţionarea unui) nou lot de 10.000 de (terminale) Starlink, pe care îl vom primi luna viitoare”, a anunţat miercuri, într-o postare pe Telegram, Mihailo Fedorov.

Aceste antene parabolice mici şi uşor de utilizat ale companiei de rachete SpaceX a lui Elon Musk sunt considerate drept o sursă de comunicare revoluţionară de către armata ucraineană.

Ele permit armatei ucrainene să lupte şi să rămână online, după ce reţelele de telefonie mobilă şi Internet ucrainene au fost distruse de Rusia în război.

O treime dintre aceste terminale sunt destinate în mod direct armatei ucrainene, a anunţat Ministerul german de Externe, subliniind că această extindere a accesului la Internet va ajuta întregul popor ucrainean.

”Comunicarea în timp real le permite militarilor ucraineni să-şi coordoneze apărarea ţării şi să se protejeze mai bine de atacurile ruseşti”, subliniază în acest comunicat Berlinul.

”Accesul la Internet este un colac de salvare pentru locuitori şi permite restului lumii să afle ceea ce se întîmplă în Ucraina”, adaugă ministerul german.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...