G4Media.ro

Germania confirmă trei infectări cu varianta Omicron a coronavirusului

Sursa foto: Wikipedia - Airliners.net / Konstantin von Wedelstaedt

Germania confirmă trei infectări cu varianta Omicron a coronavirusului

Autorităţile germane au anunţat duminică al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, un caz anunţat anterior ca fiind suspect şi confirmat la o persoană sosită pe 21 noiembrie la Frankfurt cu un zbor din Africa de Sud, relatează AFP.

Această persoană, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19, a dezvoltat între timp simptome şi s-a testat. Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate sâmbătă în Germania la două persoane sosite pe aeroportul din Munchen, venind de asemenea din Africa de Sud.

Şi alte ţări europene au deja confirmate cazuri de infectare cu această variantă, cele mai multe fiind în Olanda, respectiv 13 cazuri în rândul pasagerilor a două zboruri venite din Africa de Sud.

Tot duminică, Marocul a anunţat că începând de la miezul nopţii suspendă toate zborurile internaţionale timp de cel puţin două săptămâni, pentru a se proteja de varianta Omicron a coronavirusului, transmite agenţia EFE.

Comitetul interministerial marocan însărcinat cu coordonarea măsurilor anti-COVID-19 a precizat că această decizie a fost luată pentru ”a prezerva succesele obţinute de Maroc în lupta împotriva pandemiei şi a proteja sănătatea cetăţenilor”.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe 24 noiembrie, se răspândeşte deja în lumea întreagă şi provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent şi deja foarte contagioasă.

Un medic sud-african care a consultat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron susţine că aceştia aveau simptome uşoare, dar majoritatea erau bărbaţi sub 40 de ani şi aproape jumătate dintre ei sunt vaccinaţi.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Wikipedia – Airliners.net / Konstantin von Wedelstaedt 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Certificatul verde – purtător de virus: „Această persoană, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19, a dezvoltat între timp simptome şi s-a testat.”

  2. Da mă Scutițo , așa e. Numa că dacă nu ești cu ei , atunci ești prost sau nebun . Îți răcești gura de pomană. Noi ăștia nevaccinați suntem prosti . Ăștia vaccinați sunt cei mai inteligenți că pot transmite virusul fara restricții . Da ce știu eu ? Eu sunt o proasta . Adică , cum naiba sa transmită unul vaccinat ? Nu domle’ , era vaccinat la chiuveta , nu are cum sa fie vaccinat pe bune

  3. Se adapteaza virusurile mai ceva ca vaccinurile. Era Orwelliana a inceput. Nimic nu mai conteaza.

  4. Șobolanii certificați, din mărinimia căpitanului, s-au strecurat pe corbie si au adus nenorocirea.
    Si acuma tot echipajul „suge la viata”.