G4Media.ro

Germania aprobă o lege prin care vaccinarea împotriva pojarului devine obligatorie în…

Germania aprobă o lege prin care vaccinarea împotriva pojarului devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli

Bundestagul german (camera legislativă inferioară) a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020, transmite dpa, preluată de Agerpres.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 459 de voturi „pentru”, 89 voturi „împotrivă” şi 105 abţineri.

Legea îi va obliga pe părinţi ca, la înscrierea copiilor lor la o nouă grădiniţă sau şcoală, să facă dovada că aceştia au fost vaccinaţi antirujeolic.

În caz contrar, amenda poate ajunge la 2.500 de euro.

Pentru copiii care sunt înscrişi deja la grădiniţă sau şcoală, această dovadă va trebui făcută până la 31 iulie 2021.

„Protecţia împotriva rujeolei înseamnă protecţia copilului”, a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

El a menţionat că prevederile legii li se vor aplica şi tuturor angajaţilor din grădiniţe, şcoli, unităţi medicale şi centre de cazare pentru solicitanţi de azil.

Citește și:

România rămâne unul dintre statele europene cu cele mai multe cazuri de pojar, din cauza ratei slabe a vaccinărilor / Investițiile în sănătate, mult sub media UE

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Uite asa a devenit banala rujeola dusmanul numarul unu al sanatatii. Ce cancer…ce boli incurabile…. Rujeola…baubau. Si toate astea pentru ca vaccinul respectiv este posibil sa-ti transforme copilul intr-o leguma si …nu se vinde…dauneaza politicii globale provaccin. Ruleta ruseasca. Veniti cu vaccinuri sigure !!!!
  Mafia farmaceutica are brate lungi

  • Ton adecvat de ironie de la scara blocului, batrânicios-hârşit, adaptat isterizării antivax de pe feibuc, dar nu şi mediei de vârstă de pe g4. Elipsele sunt enervante, să nu te mai prind cu ele, distrag atenția de la mesaj. Şi ce pot transmite 4 semne de exclamaţie în plus față de unul, maxim două? Punctat bine cu „globală” însă, hai că ți-a salvat nota de trecere, dar dacă vrei să mai vezi indemnizație şi luna viitoare recomand să te abții de la metafore care trimit prea direct către sursă, şterge „ruleta rusească”, ce naiba, nu-ți mai aduci aminte de la instructaj?

  • @Dan, „banala” rujeolă ucide. Dacă vaccinurile te-ar transforma în „legume „, atunci înseamnă că toată actuala generație cu vârsta între 30 și 60 de ani este o generație de legume. Norocul tău că prostia nu doare, altfel te-aș vedea zvârcolindu-te în convulsii!

 2. @Dan, „banala” rujeolă ucide. Dacă vaccinurile te-ar transforma în „legume „, atunci înseamnă că toată actuala generație cu vârsta între 30 și 60 de ani este o generație de legume. Norocul tău că prostia nu doare, altfel te-aș vedea zvârcolindu-te în convulsii!

 3. Prost e cel care nu accepta ca celalalt sa aiba o parere diferita.
  Vezi ce continea un vaccin acum 30 de ani si ce contine acum. Uitate si la efecte adverse si apoi daca mai ai chef bagati 20 de vaccinuri in tine dar fara sa obligi si pe altul sa o faca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.