G4Media.ro

Germania: Aliaţii Ucrainei pot ”începe să formeze” ucraineni pentru a folosi tancuri…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Fric.matej

Germania: Aliaţii Ucrainei pot ”începe să formeze” ucraineni pentru a folosi tancuri de tip Leopard

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunţat marţi că ţările aliate Ucrainei care deţin tancuri grele de tip Leopard pot începe să formeze trupe ucrainene în vederea utilizării acestora, în pofida faptului că Germania nu a aprobat încă livrarea acestor tancuri Kievului, relatează AFP, citată de News.ro.

”Am încurajat în mod expres ţările partenere care au tancuri (de tip) Leopard pregătite să fie desfăşurate să antreneze forţele ucrainene pe aceste tancuri”, anunţă ministrul german, la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Germania va susţine Ucraina ”să câştige” războiul împotriva Rusiei, a subliniat Boris Pistorius.

”Noi susţinem Ucraina pentru ca să nu piardă şi pentru ca ea să câştige acest război împotriva Rusiei”, sublinia el într-un interviu acordat ZDF.

”Germania face pentru asta mai mult decât orice alt aliat, cu excepţia Statelor Unite”, insista ministrul.

Guvernul german se află în centrul unor presiuni tot mai mari, pentru a-şi autoriza aliaţii din cadrul NATO să livreze Ucrainei tancuri grele de tip Leopard, de fabricaţie germană, cerute de către KIev pentru a lupta împotriva armatei ruse.

”Înţeleg îngrijorările şi temerile prietenilor ucraineni. Germania are o responsabilitate şi un rol speciale”, recunoaşte Boris Pistorius. Însă ”trebuie să ne gândim cu atenţie la ceea ce putem să facem”, subliniază el.

Polonia şi Finlanda au propus să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard pe care le deţin, însă au nevoie de acordul oficial al berlinului în vederea unei reexportări. Varşovia a sporit presiunile şi a anunţat că a transmis o cerere oficială Berlinului în acest sens şi a dat totodată asigurări că este pregătită să treacă peste unda verde a vecinului său, în continuare indecis.

”Germania a primit deja cererea noastră de a accepta transferul de tancuri (de tip) Leopard 2 Ucrainei”, a anunţat pe Twitter ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Dragi troli, pregătiți-vă tancul rusesc, parașuta și niște lubrifiant. O să vă trebuiască când leopard 2 o sa vâneze în stepă.

 2. Vorba lui Guderian: „Achtung! Panzer!” 🙂

 3. România trebuie să atace de urgență județul rus (ucrania ), pentru eliberarea teritoriului furat, Bucovina și Cetatea Alba! La mulți ani România!!!

  • Mesteci constiincios acelasi ca.cat sovietic de un an de zile.
   Stiu ca esti mandru de mesajul asta ,dar e de o pro.stie rara,asa ca lasa-l draq.
   Dupa capul tau sec,Ungaria ar trebui sa ne atace pe noi pentru Transilvania si Banat,bulgarii pentru Dobrogea ,iar imperiul roman si otoman pentru tot teritoriul.
   Intelegi vita putinista? Se repecta granitele unanim acceptate si semnate de toate tarile,ca altfel Romania nici n-ar exista.