G4Media.ro

Generalul Gherghe, fost nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, trimis…

Generalul Gherghe, fost nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, trimis în judecată pentru patru capete de acuzare / Procurorii susțin că și-a însușit fără drept 179.470 de dolari din fondurile DGIA

Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel l-a trimis în judecată, joi, în stare de arest preventiv, pe generalul (r) Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al DGIA, pe care îl acuză de săvârşirea mai multor infracțiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, procurorii susțin că. în calitate de locțiitor al șefului DGIA, generalul Gherghe și-a însușit, fără drept, 179.470 de dolari din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase, precizează Parchetul Militar CAB.

Comunicatul de presă integral:

„Prin rechizitoriul nr. 11/P/2021 din data de 16.06.2021 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gherghe Iulian Cristian- fost director adjunct al DGIA, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:

– delapidare, prev. de art. 295 alin. (1) din Codul penal;
– fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 320 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
– fals intelectual, prev. de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
– uz de fals, prev. de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal,  totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

În fapt, s-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul Gherghe Iulian Cristian- care avea calitatea de locțiitor al șefului DGIA, și-a însușit, fără drept, suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.
Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase.
Dosarul cauzei a fost înaintat, pentru judecată, la Curtea Militara de Apel la data de 17.06.2021.

Precizăm că în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, reprezintă o etapă a procesului penal, inculpatul beneficiind în continuare de prezumția de nevinovăție până la soluționarea definitivă a cauzei”.

Citește și:

Judecătorul militar despre cazul locțiitorului șefului serviciului secret al Armatei acuzat că a delapidat fondul de război cu ștampila comandantului pentru felicitări: ”Faptele sale au fost indirect încurajate de erori evidente de securitate în cadrul instituției”

Generalul Gherghe, fostul nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, rămâne în arest. El e acuzat că ar fi furat 179.000 de dolari din fondurile de război

Arest răsunător în Serviciile Secrete: Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe a fost arestat preventiv pentru delapidare. El a recunoscut că a luat 179.000 de dolari din fondurile de război ale Direcției Generale de Informații a Apărării

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Hai bre, doar pentru atit?! Un general are si el cheltuieli, nu?

  • Cine știe ce contract nu a vrut sa semneze, ca la ce știe plavanu ca il asteapta dupa terminarea mandatului i-ar pune pe astia sa cumpere si porumbei voiajori de atac

 2. Dar, între timp, pensioiul special din banii fraierilor curge sau nu peste domnul delapidator ? Si cam cât e pensioiul, așa, să ne minunam si noi? Sau pe unde e angajat si familionu’ lu’ delapidator cu nspe stele?

 3. Nu-i bai se pensioneaza anticipat, ia pensia babana si la revedere
  Traisca specialii sustinuti de USL

 4. Cei mai mari defectori ai mismasurilor securitatii romane de la origini si pana in prezent sunt considerati Coldea si Pacepa.

  • lol. alte inventii.
   iti scapa esenta. esenta este ca nenea asta e un infractor care inca ia pensie speciala. asta e grav. nu ca visezi tu cai verzi dupa coldea si altii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.