G4Media.ro

Generalul Gherghe, fostul nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, rămâne…

Generalul Gherghe, fostul nr. 2 în serviciul de informații al Armatei, rămâne în arest. El e acuzat că ar fi furat 179.000 de dolari din fondurile de război

Înalta Curte de Casație a respins marți ca nefondată contestația generalului (r) Gherghe Iulian Cristian, arestat preventiv sâmbătă de Curtea Militară de Apel București pentru 30 de zile, potrivit portalului instanței. Decizia Curții Supreme e definitivă.

Cunoscut în lumea serviciilor secrete, Gherghe a ocupat până în urmă cu doi ani funcția de director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, adică serviciul de informații al Armatei Românie. El este acuzat de procurori că ar fi sustras din fondurile de criză de război ale instituției peste 179.400 de dolari, scop în care ar fi falsificat și folosit mai multe înscrisuri.

Timp de un an, generalul ar fi ținut banii într-un seif, iar apoi s-ar fi folosit de ei pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca pentru a-și construi o casă, potrivit procurorilor.

Purtătorul de cuvânt al Curții Militare de Apel,judecătorul George Dorel Matei, a confirmat pentru G4Media că Generalul (r) Iulian Gherghe a fost arestat pentru 30 de zile. Procurorii militari l-au reținut vineri, iar sâmbătă s-a dispus arestul prevenitv.

Conform informațiilor G4Media, Gherghe și-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de „împrumut”. El ar fi reușit să restituie o parte din bani.

Decretul privind trecerea în rezervă a generalului Iulian Gherghe a fost semnat în urmă cu o lună, de președintele Klaus Iohannis. (Foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E strigător la cer cum asemenea hoți beneficiază de pensii grase. Când sunt prinși, se pensionează repede și gata. Sa fie blocata pensionarea pana când se soluționează în justiție. Dacă e nevinovat, sa ia pensia aia mare și nemeritata. Dacă este vinovat, sa i se ia toate gradele și funcțiile și sa rămână cu pensia cuvenita celui mai mic grad și funcție!! Nu iesi tu un hot nenorocit cu pensie de 5 10.000 de euro!

  2. Da’ pensia specială îi curge lu’domnu’ gheneral?
    Un ditamai generalul dintre generalii fără număr(cred că sunt mai mulți generali si colonei decât soldați in Ro) a ajuns să delapideze fondurile de urgenta majora, halal educație și patriotism.

  3. Cea mai mare mizerie. Cum e prins cate unul la furat, sau orice alta infracțiune ordinara asociata corupției, se pensionează. Sa fie blocata pensionarea, sa răspundă penal, si la final, dacă e nevinovat , sa beneficieze de pensia aia mare și parțial nemeritata, dacă e vinovat, sa ii fie luate toate gradele și funcțiile și sa primească pensia aferenta celui mai mic grad/funcții. Asa ar trebui sa se procedeze peste tot: armata, politie, magistratura. Ar fi un stimulent extraordinar sa fie integri și corecți în meseria lor.

  4. Daca individul asta platit regeste si-a manjit reputatia pentru o suma relativ mica fata de ce sume se vehiculeaza in alte cazuri de coruptie, nea caisa asta pentru 1 milion ne vinde pe toti cu Nato cu tot…
    Asemenea tradatori trebuie pedepsiti fara mila!!!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.