G4Media.ro

Generalul austriac Robert Brieger, preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, criticat după…

sursa foto: captura video

Generalul austriac Robert Brieger, preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, criticat după ce evocă un ”capitol trecut sub tăcere al istoriei învingătorilor” comentând o postare complotistă despre dezgroparea morţilor germani prezentaţi drept cadavre de evrei

Fostul şef al Statului Major al armatei austriece, generalul Robert Brieger, în prezent preşedintele Comitetului Militar al Uniunii Europene (CMUE), se află în centrul unor critici după ce a postat un comentariu pe un cont – revizionist – de Facebook, iar Bruxellesul anunţă joi că ”ia cazul foarte în serios”, relatează AFP, conform News.ro.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell ”a cerut clarificări suplimentare”, a anunţat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene (CE),Nabila Massrali.

”Toate formele de negaţionism şi de distorsionare a Holocaustului sunt total inacceptabile. Ura nu are ce să caute în UE”, a denunţat ea.

Cotidianul austriacDer Standard dezvăluie că generalul a aprobat – în noiembrie 2023 – o postare a unui fost poliţist care răspândeşte de ani de zile teze complotiste şi postează fotografii din lagăre de prizonieri gestionate de către Aliaţi.

Pe un site partajat de către acesta, ”se afirmă că morţii germani ar fi fost dezgropaţi şi prezentanţi drept cadavre de evrei, pentru a manipula numărul victimelor Holocaustului”, scrie ziarul.

Potrivit unei capturi de ecran,Robert Brieger a apreciat într-un comentariu sub fotografii că este vorba despre un ”capitol trecut sub tăcere al istoriei învingătorilor”.

UN OM ”FIABIL ŞI RESPONSABIL”

Robert Brieger, în vârstă de 67 de ani, a recunoscut în declaraţii de presă că această postare ar putea fi ”intrerpretată în mod echivoc” şi a anunţat că s-a dezabonat de la acest cont.

”Nu eram la curent cu faptul că luări de poziţii revizioniste şi antisemite au apărut pe pagina respectivă de Facebook, lucru pe care-l regret în mod categoric şi de care m-am distanţat în mod clar şi fără echivoc”, a scris el.

Ulterior, ministrul austriac al ApărăriiKlaudia Tanner şi-a exprimat susţinerea faţă de un om ”fiabil şi responsabil”.

”Aşteptăm concluziile Bruxellesului”, a declarat joi AFP o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Acest general a fost numit şef al Statului Major al armatei austriece în 2018, când PartidulFPÖ (extremă dreapta), înfiinţat de către foşti nazişti, conducea Ministerul Apărării.

Recent, numele său a apărut în discuţii pe Internet între doi oficiali din această formaţiune politică la acea vreme, făcute publice din cauza unor dosare judiciare.

Robert Brieger a preluat în 2022 şefia Consiliului Militar al Uniunii Europene(CMUE).

Acest organ militar de cel mai înalt rang în cadrul Consiliului European asigură conducerea tuturor activităţilor militare ale Uniunii Europene (UE).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. au si ei hauristii lor

  2. Ungurii, austriecii și germanii sunt slugile Rusiei!
    Noi avem mare noroc cu SUA , US, UK!