G4Media.ro

Gary Lineker revine ca prezentator al emisiunii Match of the Day la…

Sursa foto: Twitter/@GaryLineker

Gary Lineker revine ca prezentator al emisiunii Match of the Day la BBC

Gary Lineker va reveni ca prezentator al emisiunii emblematice de fotbal Match of the Day de la BBC, a anunțat luni postul de televiziune, punând capăt unei crize declanșate de criticile sale la adresa noii politici de azil a guvernului britanic, potrivit AFP.

„Gary este o parte valoroasă a BBC și știu cât de mult înseamnă BBC pentru Gary, și abia aștept să prezinte reportajul nostru în weekendul următor”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie.

În urmă cu trei zile, BBC a anunțat că fostul căpitan al naționalei de fotbal a Angliei va face „un pas înapoi”, în urma criticilor aduse politicii britanice în materie de migrație, care au declanșat o dispută furibundă între guvern și cel mai bine plătit prezentator al corporației.

Marți, Marea Britanie a anunțat detaliile unei noi legi prin care migranții care sosesc cu ambarcațiuni mici peste Canalul Mânecii vor fi împiedicați să ceară azil și vor fi expulzați fie în țara lor, fie în așa-numitele țări terțe sigure.

Legea a atras critici din partea partidelor de opoziție, a organizațiilor caritabile și a Agenției ONU pentru refugiați pentru impactul său asupra refugiaților autentici.

Lineker, care a găzduit la un moment dat refugiați în casa sa, a redistribuit o postare cu o înregistrare video cu ministrul de interne Suella Braverman vorbind despre noua lege, cu comentariul „Dumnezeule, este mai mult decât îngrozitor”.

Când a fost provocat pe social media, el a spus: „Nu există un aflux uriaș. Primim mult mai puțini refugiați decât alte țări europene importante. Aceasta este doar o politică de o cruzime incomensurabilă îndreptată împotriva celor mai vulnerabile persoane, într-un limbaj care nu se deosebește de cel folosit de Germania în anii ’30, iar eu nu sunt în regulă?”.

Comentariile sale au fost criticate de purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului Rishi Sunak ca fiind „inacceptabile” și „dezamăgitoare”, dar a declarat că va „continua să încerce să vorbească în numele acelor suflete sărace care nu au voce”.

BBC a precizat că a purtat discuții cu Lineker și echipa sa în ultimele zile și a decis ca acesta să se retragă din prezentarea emisiunii emblematice Match of the Day (MOTD) „până când vom avea o poziție convenită și clară cu privire la utilizarea de către el a rețelelor de socializare”.

Lineker, în vârstă de 62 de ani, a prezentat MOTD din 1999, și nu s-a temut niciodată să își exprime opiniile cu privire la problemele politice.

Ian Wright, fost jucător de fotbal al lui Arsenal și al Angliei, a declarat că nu va apărea în emisiunea MOTD de sâmbătă, în semn de „solidaritate” cu Lineker.

Lineker, care în timpul carierei sale a jucat pentru cluburi precum Leicester City, orașul său natal, Everton, Tottenham Hotspur și gigantul spaniol Barcelona, este cea mai bine plătită personalitate a BBC, câștigând peste 1,3 milioane de lire sterline în 2021/22.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. BBC a trebuit sa faca ea un pas inapoi !

  2. Nu a facut politica la televizor ! Nu s-a folosit de BBC pt a-si expune ideile cu privire la imigratia ilegala din Marea Britanie. S-a exprimat pe social media, ceea ce este cu totul si cu totul altceva.