G4Media.ro

Garda de Mediu cumpără 16 drone cu 6,6 milioane de lei pentru…

Sursa foto: Facebook Garda Națională de Mediu

Garda de Mediu cumpără 16 drone cu 6,6 milioane de lei pentru a depista deşeurile transportate ilicit

Garda Naţională de Mediu alocă 6,6 milioane lei pentru achiziţionarea unui număr de 16 aeronave fără pilot, pentru îmbunătăţirea guvernanţei gestionării deşeurilor, în vederea accelerării tranziţiei la economia circulară, potrivit anunţului de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), transmite Agerpres.

Conform sursei citate, aeronavele sunt dotate cu sisteme UAV (fără pilot) cu propulsie electrică, sistem de hardware şi software cu nivel ridicat de integrare.

Achiziţia se face în cadrul Proiectului „Echipamente de monitorizare şi control pentru Garda Naţională de Mediu”, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2020 – 2026.

Potrivit anunţului, se doreşte asigurarea unei vizibilităţi sporite în traseul real al transporturilor de deşeuri şi, implicit, reducerea cantităţilor de deşeuri transportate ilicit şi/sau abandonate în natură, reducându-se astfel în mod direct impactul negativ al deşeurilor asupra mediului şi sănătăţii
populaţiei.

Astfel, cu sprijinul comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu şi avioanele achiziţionate, se doreşte creşterea gradului de trasabilitate a deşeurilor.

„Prin dotarea Gărzii Naţionale de Mediu cu sisteme moderne aeropurtate, activitatea de control şi inspecţie va asigura acoperirea la nivel naţional şi totodată, va fi redus timpul de răspuns şi intervenţie al comisarilor în domeniul controlului şi prevenţiei poluării. În plus, dezvoltarea infrastructurii de inspecţie şi control va avea ca rezultat major identificarea surselor de emisie în cazul unor episoade de poluare”, se menţionează în anunţ.

Beneficiarii direcţi ai investiţiei aprobate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt Garda Naţională de Mediu, autorităţile locale, iar beneficiarii unui mediu sănătos sunt toţi cetăţenii.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 noiembrie 2023, ora 15:00.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Când se vor mișca din birouri să vadă și deșeurile care sunt arse ilegal în București?!

    Niciodată, pentru ca li se dă foc între orele 23 și 2.00, atunci când Garda doarme! De fapt, doarme cam tot timpul, vor să-și cumpere niște jucării ca se plictisesc la birouri!

  2. Deci si aici halatul costa macar un milion de euro.
    Restul fiind dronele & stuff…

  3. Deci ucrainienii distrug tancuri de milioane de $$ cu drone de 500-1000 de euro iar garda da 6.6 milioane pe 16 drone. Doar mie imi da cu virgula calculul?