G4Media.ro

Garda de Mediu a amendat cu 95.000 de lei Primăria Sectorului 3…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Garda de Mediu a amendat cu 95.000 de lei Primăria Sectorului 3 şi firma Algorithm pentru nereguli privind şantierul unde au murit 2 muncitori / Şi Inspectoratul de Stat în Construcţii va aplica sancţiuni

Garda de Mediu Bucureşti a amendat cu 50.000 de lei Primăria Sectorului 3 şi cu 45.000 de lei compania Sectorului 3, Algorithm Construcţii S3, pentru nereguli privind şantierul unde au murit 2 muncitori, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Tufeanu, pentru G4media.ro.

În urmă cu 3 săptămâni, am realizat un control în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei privind protecţia mediului. Am constatat că se efectuau lucrări care necesitau reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului şi pentru care nu existau asemenea acte. Am sancţionat operatorul pentru acest aspect şi, de asemenea, i-am impus ca măsură complementară aducerea terenului la starea iniţială.

În urmă cu 2 zile, având în vedere că termenul de îndeplinire a măsurii era scadent şi pentru că primisem o sesizare pentru că în zona respectivă aveam emisii de pulberi în atmofseră, am efectuat un nou control pe amplasamentul respectiv. Am constatat, într-adevăr, că existau lucrări de aducere a terenului la starea iniţială, care se desfăşurau fără a respecta prevederile legislaţiei privind protecţia mediului în sensul în care existau emisii de pulberi în atmosferă şi, de asemenea, am constatat că nu exista evidenţa gestiunii deşeurilor astfel cum este reglementată de legislaţia opozabilă, circumstanţă în care am aplicat 2 sancţiuni”, a declarate Tufeanu pentru G4media.ro.

Publicitate electorală

Algorithm Construcţii a fost amendat cu 45.000 de lei. Este operatorul care a generat disconfort şi nu a prezentat evidenţa gestiunii deşeurilor la al doilea control. Iar la primul control, entitatea care trebuia să obţină act de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru lucrările respective era Primăria sectorului 3”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Tufeanu, pentru G4media.ro.

Şi Inspectoratul de Stat în Construcţii va aplica sancţiuni

Şantierul nu avea autorizaţie de construire. Investitorul nu a obţinut în prealabil autorizaţie de construire în condiţiile legii. Mă refer la constructor. Autorizaţia de construire trebuia emisă de autoritatea publică locală”,  precizat şi Tiberiu Taropa, purtător de cuvânt ISC.

Se vor dispune măsuri legale cu termene şi responsabilităţi respectiv de oprire a execuţiei lucrărilor de construcţii, expertizarea tehnică a lucrărilor de construcţii executate cu încălcarea prevederilor legale privind influenţa acestora asupra construcţiilor existente. Pentru execuţia lucrărilor de construcţii cu încălcarea prevederilor legale vor fi aplicate factorilor responabili sancţiunile contravenţionale prevăzute de legea 10 din 95 privind calitatea în constrcţii. Aceste sancţiuni, potrivit articolului 36 din legea 10 din 95 privind calitatea în constrcţii, se încadrează între 1000 si 10.000 de lei”, a precizat Taropa.

Procurorii şi poliţiştii au deschis un dosar penal după ce 2 muncitori şi-au pierdut viaţa, iar alţi 4 au fost răniţi, luni, 2 august 2021, pe şantierul de lângă Biblioteca naţională, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Lucrările erau executate de compania Sectorului 3, Algorithm Construcţii S3, iar muncitorii erau angajaţi la Algorithm Residential S3.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. / sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Adică primarul isi face el niste firme pe banii cetatenilor, numeste niste idioti spagangisti la conducerea firmelor, tot pe banii cetatenilor, face niste lucrari praf, pe banii cetatenilor, mor oameni, apoi se dau amenzi… pe care cine le plateste? Ati ghicit, tot cetatanii!

 2. Se pune batista pe ţambal: problema deceselor ar trebui soluţionată de procurori, nu de Garda de Mediu, care se grăbeşte să dea amendă.

 3. se numeste praf în ochi sau cum sa ne facem ca muncim. nu din cauza „pulberilor ” au murit 2 oameni!!!
  iar garda de mediu trebuie sa-si facă treaba amendand și oprind activitatea marilor poluatori.
  protecția muncii a fost probabil un aspect cu probleme pe acel șantier.
  dacă opinia publica se mulțumește cu banii luați de la primărie și dați înapoi la buget atunci nu mai avem nevoie nici de opinie publica.
  prosteala asta trebuie sa înceteze!!!

  Corupția Ucide!!!!!!!

 4. Asa da, problema rezolvata prompt. Oamenii morti, amenzile aplicate, somn.

 5. Acest deziderat de a ne destepta din somn este imnul romanilor. O dorinta niciodata indeplinita.
  Practic nimeni nu-si doreste asta. A fi treaz inseamna responsabilitate, implicare, munca. Noi vrem somn si in acelasi timp sa ne vaitam, sa dramatizam, dar sa nu facem practic nimic.
  Miorita este iar ceva reprezentativ pentru mentalitatea romanilor. Decat sa infruntam problemele ne azezam in cur si incepem sa ne vaitam ca ce soarta potrivnica ne-a fost dat sa avem. E mai usor sa dam vina pe o mie de motive pentru care nu ne merge bine, mor oameni aiurea, spitalele sunt temple ale indiferentei si incubatoare de nosocomiale, lipsa infrastructura, etc
  Altfel nu se explica cum un infractor ca Negoita este inca votat dupa atatea mandate in care a aratat ce face.
  Cand fura miliaone plantand panselute in noiembrie nimeni nu a iesit in strada sa-i ceara socoteala pentru banul public, ba din contra l-au votat in continuare. Pai ce sa intelegi din asta? Oamenii vor sa fie furati!
  La sectorul 1 vine curtea de conturi si scrie negru pe alb ca s-au facut plati ilegale in valoare de aproximativ 50 mil de euro, iar locuitorii sunt cu furci si topoare impotriva primarului care incearca sa opreasca acest imens furt.
  Personal, stiu cazul primarului din comuna Jilava, Mladin se numeste. Asta era in puscarie cand a fost votat din nou de locuitorii comunei ca primar. I-au dus brasarda tricolora la vorbitor. De ce au facut asta? Pentru ca la Mladin cand te duceai si ii cereai un 50 de lei el baga mana in buzunar si iti dadea. Sau daca aveai nevoie de niste BCA sa construiesti o anexa iti dadea Mladin prin fina-su care avea depozit de materiale de constructii. In schimb cand a venit vorba de punerea in posesie a terenurilor, Mladin ti-o semna numai daca anterior erai de acord sa vinzi terenul unui intermediar de-al lui. Nici unul dintre locuitorii Jilavei nu au scapat de acest santaj, iar Mladin si asociatii lui au facut zeci de milioane de euro prin comasarea terenurilor si revanzarea lor. Chiar pentru asta a fost si arestat si condamnat. Pai si? Locuitorii Jilavei l-au votat din nou, pentru ca le dadea ca la copii orfani niste bani din cand in cand.
  Din toate aceste cazuri si exemple eu asta inteleg. Romanii vor sa fie furati.

 6. Deci praful ridicat on atmosferă si lipsa hartzogariei la sortarea gunoaielor care oricum ajung toate in aceeasi groapa de gunoi sunt motivul principal pentru care un mal de pământ s-a surpat si a îngropat de vii cativa muncitori. Deci soluția este sa aplicam ceva amenzi firmei de șpăgi prieteni ai primarului, care dupa ce prietenii respectivi sunt eliberați din lipsă de dovezi și pentru ca e neconstitutional sa bagi la pușcărie prieteni ai primăriei, isi creaza o noua firma și. .. o iau de la capăt.

 7. Mai țineți minte accidentul de la Mihăilești în 2013 când a sărit în aer un camion cu azot? La fel și atunci autoritățile au îngropat efectiv bucati din oamenii morți în graba lor de a asfalta si a musamaliza/uita tot.
  Dar de Colectiv ?
  Se bazează pe noi ca avem memoria scurtă!
  La fel fac și acum.
  Nea primarul asta are coa’ie nene! Sepișa pe oricine, îl doare în flo*i de oricine, face ce vrea și cum îl taie capu. Dacă ar îndrăzni cineva sa îl deranjeze la primărie, sa zicem😂, ar descoperi cum poate toate lucrările derulate pana acum nu prezintă autorizații, avize NIMIC!
  La mai întrebat cineva când își plătește datoriile pe persoana fizica??? Este cel mai mare datornic din România!!! Voi dacă nu va plătiți darile va bate anafu la usa si va sparge în amenzi și ăștia vand blocuri întregi pe persoana fizica si nu dau un șfanț la stat!
  Apare la tv cu fata aia care cere pumni si spune ca alții sunt vinovați, ca el a încercat da aia sunt răi!
  Recunosc ca sunt invidios si mi-as dori sa fiu si eu macar pe jumate securist ca asta…