G4Media.ro

GALERIE FOTO Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, construit deasupra…

GALERIE FOTO Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, construit deasupra unei văi montane, a fost inaugurat vineri în Cehia

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, construit deasupra unei văi montane, a fost inaugurat pentru publicul general, vineri, în Republica Cehă, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sursa foto: dolnimorava.cz

„Am venit aici pentru că ne place adrenalina”, a declarat Michaela Klestilova, una dintre persoanele care au păşit pe acest pod, ce are o lungime de 721 de metri şi ajunge până la 95 de metri deasupra solului în cel mai înalt punct al său.

Sursa foto: Facebook / Horský resort Dolní Morava

„Am venit pe jos până aici şi acum vrem să ne primim recompensa”, a adăugat ea.

Denumit „Sky Bridge 721”, acest pod a avut nevoie de doi ani pentru a fi construit cu un buget de 200 de milioane de coroane (8,4 milioane de euro), fiind suspendat cu ajutorul a şase cabluri principale de susţinere şi conţine alte 60 de cabluri anti-vânt.

Sursa foto: dolnimorava.cz

El se află la peste 1.100 de metri deasupra nivelului mării şi face legătura între două creste montane din nord-estul Cehiei, la 200 de kilometri de Praga, în apropiere de graniţa cu Polonia.

Sursa foto: dolnimorava.cz

Precedentul record mondial pentru un pod pietonal suspendat era deţinut de Arouca Bridge din Portugalia, care are o lungime de 516 metri.

Sursa foto: dolnimorava.cz

Oficialii speră însă că „Sky Bridge 721” va stimula turismul local întrucât oferă o panoramă deosebită asupra peisajului zonal.

Sursa foto: dolnimorava.cz

„Pentru mine, este o privelişte minunată”, a declarat Michal Hofirek, unul dintre primii turişti care au păşit pe acest pod.

Sursa foto: Facebook / Horský resort Dolní Morava

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Românii nu sunt în stare să facă un pasaj amărât peste un bulevard în Capitală – ăla de la Doamna Ghica!