G4Media.ro

Gabriela Firea: În ultimele 9 luni s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale…

Sursa foto: Pixabay

Gabriela Firea: În ultimele 9 luni s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică. În 41.000 de cazuri vorbim de fapte penale, au fost emise peste 15.000 de ordine de protecţie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă miercuri că în ultimele 9 luni s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică, jumătate dintre ele în mediul rural. În 41.000 de cazuri vorbim de fapte penale şi au fost emise peste 15.000 de ordine de protecţie, mai spune ministrul, care arată că peste 5.000 de victime ale violenţei domestice au primit, până acum, găzduire, consiliere vocaţională şi terapie prin grupuri de suport, în cele 42 de locuinţe protejate din toate judeţele ţării, transmite News.ro.

”Sărbătorim astăzi Ziua Internaţională a Toleranţei, încă un îndemn la bine, la acceptarea diferenţelor dintre noi şi la conştientizarea că, pentru a progresa împreună, avem nevoie de fiecare dintre noi. Condamn ferm orice formă a intoleranţei! Nedreptatea, violenţa, discriminarea şi marginalizarea sunt, din păcate, mult prea prezente în lumea în care trăim. Cred că sunt lecţii care trebuie predate copiilor de la vârste cât mai fragede. Sunt mama a trei băieţi şi mereu i-am învăţat să fie iubitori, răbdători şi buni cu toţi din jurul lor. Copiii trebuie ajutaţi să devină persoane tolerante şi să ştie de mici că violenţa naşte violenţă”, spune ministrul Familiei pe Facebook.

Gabriela Firea precizează că există, totuşi, situaţii unde nu putem închide ochii. ”Violenţa domestică şi discriminarea sunt intolerabile, iar victimele trebuie protejate! Agresorii trebuie pedepsiţi aspru, dar au nevoie şi de consiliere pentru a evita o recidivă”, arată Firea.

Ministrul Familiei afirmă că ”în ultimele 9 luni ale anului 2022 s-au înregistrat 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică, iar jumătate dintre acestea au avut loc în mediul rural. Dintre acestea, în 41.000 de cazuri vorbim de fapte penale. Tot în aceste 9 luni au fost emise peste 15.000 de ordine de protecţie”.

”Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, a dezvoltat proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”. Peste 5.000 de victime ale violenţei domestice au primit, până acum, găzduire, consiliere vocaţională şi terapie prin grupuri de suport, în cele 42 de locuinţe protejate din toate judeţele ţării. Există o Reţea Naţională Inovativă Integrată care oferă 126 de servicii acestor victime”, mai afirmă ministrul Familiei.

Gabriela Firea menţionează că, în spiritul toleranţei şi pentru a-i aduce pe drumul cel bun există 8 centre de asistenţă şi consiliere destinate agresorilor.

”Vă reamintesc, ori de câte ori am ocazia, de telefonul de urgenţă 0800.500.333 – HELPLINE dedicat victimelor violenţei domestice, discriminării pe criteriul de sex şi traficului de persoane. Aici au sunat de la începutul anului peste 4.000 de persoane”, mai precizează Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Fanii duamnei sunt in extaz. EA chiar munceste! Un comunicat la doua luni e mai mult decat suficient pentru activitatea unui ministru atat de capabil si cu un minister atat de important si productiv. Pana la urma, face ce stie: repara reteaua de termoficare cu iepuri mari cat urşii si ouă de dinozaur frumos colorate.

    • Gand la gand. Datele astea le putea cere si G4 de la militie, nu era necesar un minister intreg pentru asta.

  2. Să ne prezinte starea vremii, dacă tot nu face nimic.

  3. Monologul tău este o violență, minciunile tale sunt o violență, ministerul tău este o violență la nivelul cheltuielilor fără sens, viclenia ta este o violență, până și sârma din tine este o violență!!