G4Media.ro

Gabriela Firea anunță cote de gen pentru femei în instituțiile publice și…

Gabriela Firea anunță cote de gen pentru femei în instituțiile publice și companiile de stat / Facilități fiscale pentru firmele care angajează femei peste 40 de ani care au copii

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat joi că e în curs de elaborare, împreună cu Ministerul Finanțelor, a două proiecte legislative care să sprijine femeile.

Primul este adoptarea unor cote de gen în rândul angajaților din instituțiile publice (ministere, agenții, primării etc.) și companiile cu capital de stat.

”Vrem să modificăm OUG 109 / 2-11 privind accesul femeilor în funcțiile publice – la instituțiile statului și companiile naționale. Mediul privat s-a adaptat deja la nivel de top management și middle management, din păcate în instituțiile statului la nivelul 1 și 2 de management sunt foarte puține femei”, a spus Firea la o conferință cu reprezentanții mediului diplomatic.

Al doilea proiect anunțat de ministrul Firea este destinat ajutorării femeilor trecute de 40 de ani care ”cunosc o dificultate de a-și păstra locul de muncă sau de a-și găsi un loc de muncă deoarece unii angajatori consideră că dacă are copii nu e suficient de productivă. Ne-am gândit la facilități pentru angajatorii care angajează femei peste 40 – 45 de ani care sunt în plină formă profesionala, chiar dacă au și copii”.

În plus, ea a spus că lucrează împreună cu Ministerul Finanțelor pentru acordarea de facilități fiscale pentru femeile cu trei sau mai mulți copii. ”Discriminarea pozitivă e una benefică pentru societate. Astfel putem stimula natalitatea, pentru că avem o mare problemă”, a spus Firea. (Photo by Julia M Cameron / Pexels)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Paziti bugetul, Firoaica-Faliment e in plin avant de munca, de lucrat, de consumat, de improscat cu comunicate in care spune ca munceste, face, drege, proiecteaza, ea si toata liota de pile analfabete pe care le-a angajat in Ministerul Nimicului!
  Firoaica insasi face parte dintr-un guvern negociat inclusiv de ea din inalta functie de partid pe care a inhatat-o cu un singur ministru femeie, adica ea, la Ministerul Nimicului Consumator de Resurse.
  Acusica baga si cota de copii pe cap de fraier, ca peste 20 de ani o sa fie plin plin plin plin de pensionari speciali dolofani carora cineva trebuie sa le finanteze imbuibarea.

 2. Mămos ministru! Are ea un fond personal!

 3. Hai cu sporul de sarma, Firea!

 4. Dacă chiar asa țin la egalitate, sa facă asa și în învățământ… unde 90% dintre cadrele didactice sunt femei!!

  Ce, acolo nu vad situația?

 5. În învățământ e invers, 90 % dintre cadrele didactice sunt femei!!
  Când se face dreptate și egalitate (ca să vorbim în termenii de mai sus)?

 6. Ministerul familiei s-a transformat in…ministerul femeilor se pare. Discriminare? Nu….cum sa fie!? Daca esti barbat, alb si nu esti pe invers nu poti fi discriminat! Astept si legi doar pt barbati. Ca sa fie egalitate.
  ….vezi sa nu.

 7. Nu avem o problema de natalitate, avem problema prosperitatii pe care pesedeii ne-o ofera de zeci de ani de zile…
  Inflatie, imprumuturi fara numar, un aparat bugetar analfabet, pensii speciale…
  Bulgaria are deficit sub 3% si adera la euro, noi nu putem face asta, pentru ca ar insemna sa nu mai putem printa bani fara numar…

 8. Eu astept cotele de gen pentru barbati, in gradinitele din sistemul de stat, de-a lungul si de-a latul tarii!

  Pai nu? Sa-si lase mamicile, cu incredere, fetitele, sa mearga, la baie, cu domnul educator sau domnul ingrijitor … 😈

  • e coada de barbati care vor sa se faca educatori si nu sunt primiti in sistem sau cum?

  • Nu, @adi, dar la asta se ajunge cand vrei sa aplici regula egalitatii de rezultat. Adica dai inclinatiile si competenta la o parte si numeri perechi de testicole si ovare! 💡

   Fix ce vrea coana Firea!

 9. Discriminarea pozitiva e discriminare negativa simultan. Adica DISCRIMINARE pe fata . Discriminarea e anticonstitutionala!
  EGALITATEA DE REZULTAT e o tampenie disfunctionala inventata de promotorii marxismului genital.

 10. oamenii si celelalte mamifere se impar in sexe, pe baza adn-ului

 11. Şi „selecţia” cum se va face pentru aceste locuri speciale pentru femei? Ca la Voluntari sau ca la Teleorman?

  – carnet P$D
  – fetiţa lui … pesedist
  – verişoara lui … poliţist
  – sora lui … general
  – vecina lui … procuror
  – amanta lui … director
  – soţia lui … ministru
  – secretara lui … secretar de stat

  Bine aţi venit în Rrumânistan! 🤡 Ţara unde te distrezi zilnic!