G4Media.ro

G4Media.ro condamnă sancționarea postului Realitatea TV pe criterii politice

G4Media.ro condamnă sancționarea postului Realitatea TV pe criterii politice

G4Media.ro condamnă dubla măsură, sancțiunea vădit disproporționată în raport cu abaterile reclamate și comportamentul CNA față de o televiziune critică cu puterea, în cazul de față Realitatea TV.

Libertatea de exprimare este un drept fundamental. În momente de maximă tensiune socială, cum au fost evenimentele din 10 august 2018, limitele acestei libertăți sunt mult mai largi.

Potrivit jurisprudenței CEDO, criticile la adresa puterii sunt acceptate chiar prin formulări care conțin unele exagerări dacă scopul urmărit este aflarea adevărului și servirea interesului public.

Or, critica puterii în situații în care guvernul folosește forța inclusiv împotriva unor manifestanți pașnici, nu doar împotriva celor violenți, justifică interesul public și nu poate fi sancționată decât având la bază rațiuni pur politice.

Alte posturi tv, care au manipulat și dezinformat grav publicul la mitingul din 10 august, nici măcar nu au fost luate în discuție, fapt care amplifică suspiciunile de acțiune politică împotriva postului Realitatea TV.

G4Media.ro pledează pentru respectarea standardelor jurnalistice și se delimitează de orice derapaje de limbaj, însă constată o acțiune concertată a puterii împotriva oricărei instituții pe care nu o controlează, fie că este vorba de instituții de presă, administrative sau din justiție (vezi cererea de sancționare a celor trei procurori militari care anchetează dosarul violențelor din 10 august).

Atragem atenția că aceste tendințe autocratice se manifestă tot mai frecvent, iar efectul lor este cu atât mai dăunător cu cât România deține de la 1 ianuarie președinția Consiliului Uniunii Europene, puterea de la București fiind sub lupa presei internaționale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Proasta de Rifai face mult tam-tam ca pe ea a sanctionat-o CNA. Nu pe tine proasto ci postul TV si nu din cauza ta ci a lui Rares Bogdan si invitatilor lui. Ca la citi PSD-isti ai in emisiuni nu aveau motive sa te suspende.

 2. Eu ii condamn pe toti.

 3. Normal daca NU ii lingi talpile lui dra knea trebuie totul TAXAT…jafurile penale nu sr vor opro pana nu ingroapa poporul roman.Exclus pupatorii pomanagi care sunt de mult depasiti.muie ,muie muistilorrrrrr.

 4. Corecta pozitia G4Media, denota solidaritate si realism. Felicitari !

 5. Postul irealitatea tv e o vomă care trebuie desfiintata, iar cei de acolo bagati de urgenta la Balaceanca, sectia nebuni periculosi

 6. Ne doare undeva de părerea sorosistilor macovisti de la g4media!

 7. Gigelus, vezi ca-ti pute gura de la rahatul deversat de latrina3. Mai schimba si tu meniul zilnic ca ai facut deja toxiinfectie alimentara, iar asta ti-a afectat materia cenusie, transformand-o in materie maro.
  Revenind la lucruri si persoane serioase, felicitari G4Media pentru spiritul de colegialitate si profesionalismul manifestat!

  • Du-te mă prostovane și dă-i o limbă lui rareșel că e gata să intre la perfuzii de agitație, poate-l mai calmezi

 8. Da, G4Media nu mă dezamăgește:

 9. Nea Vlaicu, Amira sigur nu este Rifai, din motive lesne de inteles si pentru copiii prescolari care s-au familiarizat cu notiunile de ceas, ora, minut, secunda. Sigur nu te-ai prins, iar efortul tau cognitiv pe speta te va obosi profund.
  Cred ca nici prietenul Pudila nu te poate ajuta, IQ-ul dumnealui fiind inferior unei soparle (Lacertilia), specie de reptila inrudita cu Varanus de Grifco!

 10. Gigelus, mi-ar placea sa continuam schimbul nostru interesant de opinii! Dar, te rog, in limba romana. Cum nu o stapanesti prea bine, du-te si mai aprofundeaza impreuna cu duoamna Veorica ot Videle.
  Somn usor, ca ai nevoie de odihna!

 11. 10 minute e prea putin pentru porcariile de acolo. Vreo 10 ore macar…

 12. Sa fie multumiti ca au scapat nearestati.

 13. Modul în care Realitatea a transmis protestele: mai binele este dusmanul binelui. Adica, Doamne fereste de prostul harnic!

 14. Obedienta CNA-ului , ete dusmanul natiunii si al democratiei . Sugere dlui delaEuropa libera, poate sa continue la Europa libera Romania, care-si va incepe emisiazilele acestea.Ma intreb cum isi va ondula pozitia , in functie de noii stapani…Sau poate sa se pensioneaza si ar fi un castig imens ptr. Romania.Nunu meritati banii munciti de catre romani.