G4Media.ro

Franţa suspendă toate deplasările de persoane, inclusiv cele legate de transporturile de…

Franţa suspendă toate deplasările de persoane, inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, provenite din Regatul Unit

Franţa suspendă începând de duminică la miezul nopţii toate deplasările de persoane,inclusiv cele legate de transporturile de mărfuri, pe care rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară, provenite din Regatul Unit, din cauza noii tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2 confirmată în această ţară, a anunţat guvernul francez.

Aceste restricţii instituite de Franţa sunt valabile deocamdată pentru 48 de ore, „pentru a lăsa timp de coordonare” la nivelul UE în vederea stabilirii unei abordări comune privind măsurile faţă de fluxurile de pasageri şi mărfuri dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precizează într-o notă guvernul francez. Transporturile dinspre Franţa către Regatul Unit sunt în continuare permise.

În acest timp, preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize (IPCR). Acest mecanism are ca scop luarea unor decizii rapide şi coordonate la nivelul UE în cazul unor crize importante şi complexe.

Pentru pregătirea acestei reuniuni, cabinetul preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a convocat duminică o videoconferinţă pe teme tehnice. La această reuniune reprezentanţii ”statelor membre au făcut schimb de informaţii despre măsurile pe care intenţionează să le adopte în orele următoare”, cum ar fi interzicerea zborurilor din Regatul Unit sau noi măsuri privind testarea, a precizat un purtător de cuvânt comunitar.

Mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Belgia a suspendat de asemenea legăturile feroviare cu teritoriul britanic.

Nu există indicii că noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă. Potrivit consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, ea a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ”dominantă” în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie, astfel că la Londra şi într-o parte a Angliei a fost instituit nivelul maxim de restricţii antiepidemice.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) nu a exclus duminică posibilitatea ca această nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 să circule deja în afara Marii Britanii şi a cerut autorităţilor statelor membre ale UE să ia măsuri prompte, în special să identifice rapid şi să izoleze persoanele venite din zonele afectate şi contacţii lor şi să intensifice testarea, relatează Agerpres.

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Carantină totală 2 saptamani.
  Închidem România.
  Credeti există doar în UK?

 2. Acest virus a fost fabricat in laborator de Xijinping, care de mult manifesta o tendinta de a-mi fura ceasul.

  Dar oamenii de stinta britanici, folosind artificial inteligence, genomics, Blockchain si pepsiglas, i-au dat una peste bot virusului chinez comunist rosu-galbejit, de si-a cules dintii.

 3. De abia astepta Macron sa puna lacat la Canalul Manecii. Acum a prins motivul.

 4. Se va raspindi rapid peste tot. Exact ca in ianuarie in italia. O sa avem bilant separat 6500 sars cov 2, 18000 sars cov2.2 la fel si la decese. 2020 va fi minunat in comparatie cu 2021… Vaccinurile la care au lucrat astia sunt inutile la noua varianta de virus care va deveni dominanta.

 5. Zicea cineva prin aprilie sa nu luam sarscov 2, ca o sa apara mai la iarna versiunea îmbunătățită sarscov 2.1. A avut gura aurita. Luam acum sau asteptam versiunea cu face-lift?