G4Media.ro

Franța şi-a dat acordul pentru livrarea de echipament militar Armeniei

sursa foto: captura video

Franța şi-a dat acordul pentru livrarea de echipament militar Armeniei

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, aflată în vizită la Erevan, a anunţat marţi că Parisul şi-a „dat acordul” pentru livrarea de echipament militar Armeniei, care doreşte să se protejeze de statul vecin Azerbaidjan, relatează AFP conform Agerpres.

„Franţa şi-a dat acordul pentru încheierea de viitoare contracte cu Armenia care vor permite livrarea de echipament militar Armeniei astfel încât să îşi poată asigura apărarea”, a declarat Catherine Colonna în cadrul unei conferinţe de presă la Erevan.

Ea nu a dat detalii privind echipamentul militar, dar a dat asigurări că Parisul va acţiona „în acest domeniu cu spirit de responsabilitate de ambele părţi şi fără niciun spirit de escaladare”.

Şefa diplomaţiei franceze a subliniat, de asemenea, că Azerbaidjanul, cu veniturile sale din petrol şi sprijinul turc, „nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni”.

Săptămâna trecută, Parisul şi-a majorat ajutorul pentru Erevan în acest an la 12,5 milioane de euro.

După ofensiva fulgerătoare din septembrie a armatei azere în Nagorno-Karabah, aproape toată populaţia de etnie armeană a republicii autoproclamate pe acest teritoriu s-a refugiat în Armenia. Structura separatistă îşi va înceta oficial existenţa la 1 ianuarie 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Micron e un d0bitoc.

  2. E clar ca au nevoie.