G4Media.ro

Franța, protecția animalelor: Deputații votează pentru interzicerea zgărzilor de dresaj electrice sau…

Sursa Foto: rasedecaini.ro

Franța, protecția animalelor: Deputații votează pentru interzicerea zgărzilor de dresaj electrice sau cu țepi la câini și pisici

Adunarea Națională a votat aproape în unanimitate, luni seară, un proiect de lege macronist pentru a interzice așa-numitele zgărzi „de dresaj”, electrice, strangulatoare sau cu țepi la câini și pisici, din cauza suferințelor pe care le provoacă, potrivit boursorama.com.

Adoptat în primă lectură cu 111 voturi pentru și 5 împotrivă, textul trebuie acum trimis la Senat.

Proiectul de lege a fost introdus de deputatul Renașterii Corinne Vignon, împreună cu Fundația Brigitte Bardot. Deputatul din Haute-Garonne a denunțat „daunele fizice și psihologice” provocate animalelor de aceste „zgărzi de dresaj”, care sunt „ineficiente și contraproductive”.

Ministrul Agriculturii, Marc Fesneau, a salutat „un pas înainte în lupta împotriva abuzurilor asupra animalelor”, într-un moment în care „așteptările societății sunt din ce în ce mai puternice” în acest domeniu.

Textul urmărește să interzică „utilizarea pe câini și pisici a oricărui dispozitiv cu șocuri electrice, a unui dispozitiv de sugrumare fără buclă de oprire sau ale cărui vârfuri sunt îndreptate spre corpul animalului”. Orice contravenient este pasibil de o amendă administrativă de 750 de euro, sau chiar de 3.750 de euro în caz de recidivă.

Un amendament introdus în comisie prevede o excepție pentru serviciile armate care utilizează câini și pentru operațiunile de capturare a animalelor periculoase.

Propunerea de lege interzice, de asemenea, vânzarea, transferul contra cost sau gratuit și publicitatea acestor „zgărzi de antrenament”, care se pedepsesc cu o amendă administrativă de 3.000 de euro pentru o persoană fizică și de 15.000 de euro pentru o persoană juridică.

Fundația Brigitte Bardot afirmă că acest text va contribui la „a pune capăt relelor tratamente banalizate de educația violentă a animalelor, ale cărei urmări fizice și consecințe traumatice cresc riscul de periculozitate și duc la numeroase cazuri de abandon și eutanasiere”, potrivit fundației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. sunt curios ce vor folosi la dresajul unui pittbull de exemplu. ala e un caine docil care nu are nevoie de control.

  2. O prostie, cum poate fi dresat/antrenat un caine de talie mare care are mai multa forta decat proprietarul? Eu ma duc in Franta la scoala de dresaj acreditata de asociatia chinologica respectiva si inspectata.
    Colierul de metal fara bucla de oprire e OBLIGATORIU la scoala, nu te primeste daca nu ai acel colier pentru ca altfel e imposibil sa dresezi cainele.
    Masura asta va duce la mai multe eutanasii care pot fi evitate si la mai multe ‘accidente’ cand un caine ataca un om.
    Animalele sunt inteligente si au emotii asta e clar insa oamenii care le trateaza ca pe copii gresesc; animalele nu sunt copii.