G4Media.ro

Franța l-a propus pe Thierry Breton drept candidat pentru postul de comisar.…

Sursa Foto: Facebook

Franța l-a propus pe Thierry Breton drept candidat pentru postul de comisar. Cine este fostul CEO al grupului Atos

Franța l-a propus pe CEO-ul grupului Atos, Thierry Breton drept candidat pentru postul de comisar pentru politica industrială în viitoarea comisie von der Leyen, a anunțat cabinetul președintelui Emmanuel Macron, transmite Euronews. La începutul lunii,  Sylvie Goulard, opțiunea inițială a lui Macron pentru Comisia Europeană a fost respinsă în Parlamentul European, a creat nervozitate la Paris care a acuzat conservatorii germani din Parlamentul European.

Breton (64 de ani), care a fost ministru de finanțe la sfârșitul mandatului fostului președinte Jacques Chirac, a fost directorul companiei de tehnologie Atos din 2009.

”Este un om de acțiune, care cunoaște problemele industrale din interior și care, cunoscând instituțiile de la Bruxelles, nu va avea o abordare birocratică a problematicii europene, care este importantă pentru președinte”, a declarat un oficial de la Elysee, citat de Euronews.

Anterior, The Financial Times l-a anunțat pe Breton ca având șanse mari să fie nominalizat. „A fost șeful Orange. A fost ministru de finanțe. Este un european convins și știe totul despre securitatea cibernetică în Europa”, a adăugat o sursă pentru FT.

Euronews mai notează că în ciuda opțiunii sale politice conservatoare, Breton l-a sprijinit pe Macron în timpul campaniei din 2017 încă înainte de prima rundă a alegerilor prezidențiale din Franța.

Spre deosebire de numeorși oficiali de top din Franța, Breton nu a absolvit celebra ENA (Ecole Nationale d’Administration), însă deține un master în inginerie de la Supelec, o unitate de învățământ de elită din Franța.

Și publicația Politico notează că președintele Macron a făcut nominalizarea ”în deplin acord cu Ursula von der Leyen”. Publicația americană scrie că Thierry Breton trece drept un politician de modă veche, de drepta, care a intrat în poltică în partidul fostului președinte Jacques Chirac.

 

 

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De ce ‘fostul’ CEO? din cate stim noi e inca actualul CEO Atos.