G4Media.ro

Franța îi oferă noului președinte al SUA două sticle de vin de…

Franța îi oferă noului președinte al SUA două sticle de vin de Burgundia pentru a-l convinge să ridice suprataxa aplicată vinurilor şi băuturilor spirtoase franţuzeşti

Marie-Guite Dufay, preşedinta Departamentului Bourgogne-Franche-Comté, una dintre cele mai importante regiuni viticole din Franţa, i-a oferit joi noului preşedinte american Joe Biden două sticle cu vin de Burgundia în speranţa de a-l convinge să ridice suprataxa aplicată vinurilor şi băuturilor spirtoase franţuzeşti, relatează Agerpres, conform AFP.

Într-o scrisoare adresată lui Joe Biden, Dufay cere ridicarea „taxelor Trump” care îi „penalizează” pe viticultorii din regiune.

Ca o garanţie a prieteniei franco-americane, ea îi oferă lui Biden o sticlă din foarte reputatul vin Côte de Beaune şi o alta cu vin alb provenit din soiul de viţă de vie Chardonnay, emblematic pentru cele mai bune vinuri din Burgundia. În plus, preşedinta departamentului îl invită pe Biden să participe la următoarea licitaţie de vinuri Hospices de Beaune, una din cele mai vechi licitaţii de vinuri cu scop caritabil din lume care are loc în mod tradiţional în a treia duminică din noiembrie.

„Vinurile din Burgundia şi din Jura, prima regiune viticolă a Franţei, suportă din octombrie 2019 o taxă de 25% din valoarea lor comercială când ajung pe teritoriul american”, scrie Dufay.

„Această măsură îi pune în dificultate pe viticultorii de pe teritoriul meu. SUA sunt prima piaţă de desfacere a vinurilor de Burgundia, iar deficitul este deja estimat la peste 33 de milioane de euro”, subliniază ea, lansând un apel la „restabilirea unor relaţii echilibrate şi calme”.

Din toamna anului 2019, administraţia americană suprataxează vinurile franţuzeşti în cadrul unui vechi litigiu cu UE privind ajutorul public acordat Airbus şi Boeing. O a două salvă de taxe vamale a intrat în vigoare la 12 ianuarie, crescând numărul de tipuri de vinuri vizate (şampania fiind în continuare scutită) şi incluzând şi coniacurile.

Sursa Foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Intre micron si robinet, tot spaga functioneaza

  2. acesti franlezi au fost ceva in Europa cu ceva vreme in urma, dar au ajuns ultimele ragalii plini de oameni lasi si slabi! hai flit bay looserilor! pupati l in gaoace pe bideu, care are 78 de ani, deci chiar stie ce ora e! cum naiba amerlocii au ajuns in situatia de a alege senila asta, cand Ted Cruz si altzii ca el erau mai citavi la cap?

    • Pensionarul 🤔, care a dat in mintea copiilor, in loc sa-si vada de sot, comenteaza pe G4 si se face de ras. Csf? Ncsf.

  3. Imi place cand se umilesc francezii si se roagă de americani, doar ca Biden nu este ales pentru francezi, ci pentru poporul american.

  4. L-au simtit francezii pe Biden ca este mai prost si mai corupt. Biden nu va acepta doar doar doua sticle de vin ca sa se convinga, are guvern, consilieri, etc. si atunci poate cu 20 de vapoare cu vin frantuzesc s-ar lasa induplecat.

  5. ,,Tovarăși, stați liniștiți la locurili voastre!”
    Că nu știți voi că da, e-adevărat că ,,i-a oferit Franța două ploști” lu’ Joe, da’ i le transmit cu curieri ruși…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.