G4Media.ro

FOTO&VIDEO Imagini dure filmate în Oceanul Atlantic: „Vă uitați la 100.000 de…

Sursa foto: Sea Shepherd

FOTO&VIDEO Imagini dure filmate în Oceanul Atlantic: „Vă uitați la 100.000 de pești morți” / O organizație ecologistă acuză al doilea cel mai mare vas de pescuit din lume că a aruncat intenționat „capturi marginale”

O organizație ecologistă a dezvăluit o serie de imagini impresionante filmate în Oceanul Atlantic, în apropierea coastelor Franței, relatează BBC și The Guardian.

„Vă uitați la 100.000 de pești morți”, spun activiștii de mediu de la organizația Sea Shepherd.

Ecologiștii acuză vasul de pescuit FV Margiris, al doilea ca mărime din lume, deținut de olandezi, că a descărcat în mod intenționat peștii, care ar fi reprezentat „capturi marginale”, de care nu aveau nevoie. Olandezii au transmis că a fost vorba despre un „eveniment rar”, accidental, care s-a datorat unei rupturi în plasa de pescuit.

Sursa foto: Sea Shepherd

Însă, activiștii de mediu nu cred în scenariul ruperii năvodului pe care l-a oferit armatorul vasului de pescuit. În schimb, Sea Shepherd consideră că că peștii au fost aruncați în mod deliberat- ceea ce este ilegal – pentru că valorează mai puțin decât ar fi costat să fie lăsați într-un port.

Nava de pescuit susține însă că a raportat incidentul autorităților, după cum este prevăzut în reglementările Uniunii Europene.

Sursa foto: Sea Shepherd

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Sa-l cheme careva pe Berceanu

 2. Olandezii,acesti escroci ai dublului standard.

  • Olandezii au fost primii navigatori care au adus sclavi negri pentru la vanzare in SUA (Virginia) pe la 1650.

 3. Superba imaginea. Artist fotograful.

 4. Din cata biologie știu eu, pestii aia dacă nu erau prinzi, tot in apa mureau. Vor fi hrana pentru rechini și alți pesti. Care e mare problema de mediu aici? Dacă aruncau please de pescuit, peturi, petrol, etc intelegeam, dar așa?

 5. Si care e problema?
  S-a poluat oceanul cu peste?

  • Problema este că au încălcat legea. Sau aici la olandezi e valabilă prezumția de nevinovăție?

 6. Poza reprezinta o singura specie de peste deci povestea cu capturi nefolositoare cade, cum cade si comentariul navei de pescuit(nu ar fi recunoscut in veci asa ceva) concluzia…