G4Media.ro

FOTOGALERIE Cazul Trump Tower din New York. Reputația controversată a președintelui SUA…

Sursa: G4Media.ro

FOTOGALERIE Cazul Trump Tower din New York. Reputația controversată a președintelui SUA a afectat imperiul său imobiliar

Clădirea Trump Tower de pe Fifth Avenue, cea mai faimoasă clădire din imperiul imobiliar al lui Donald Trump, a devenit în prezent una dintre cele mai puțin dorite proprietăți de lux din New York, în contextul în care numele președintelui republican reprezintă o problemă serioasă în metropola americană cunoscută pentru liberalismul ei politic.

Prețul apartamentelor de vânzare în Trump Tower a cunoscut o scădere în ultimii ani, în timp ce închirierea spațiilor comerciale si a birourilor din clădire suferă și ea. Potrivit informațiilor difuzate de Bloomberg, problemele ar fi apărut încă dinainte ca Trump să devină liderul de la Casa Albă și s-au intensificat după ce republicanul a ajuns președintele Statelor Unite.

Sursa: G4Media.ro

Clădirea de 58 de etaje, având o înălțime de 202 metri, se afla la adresa 721-725 Fifth Avenue în Manhattan, pe una dintre cele mai scumpe artere comerciale din lume. Construcția Trump Tower a costat la momentul respectiv 300 de milioane de dolari, iar după ce a fost inaugurat – noiembrie 1983 – imobilul a devenit unul dintre cei reprezentativi zgârie-nori din New York, amestecul de spații comerciale, birouri și apartamente rezidențiale făcându-l să fie o țintă preferată a investitorilor imobiliari.

Fântâna interioară de aproape 20 de metri și marmura italiană de culoare roz au contribuit la accentuarea farmecului clădirii aflate la doar două străzi de Central Park în așa-numitul District Plaza. La vremea respectivă, Trump Tower a fost un simbol emblematic pentru industria imobiliară de lux din Manhattan.

Sursa: G4Media.ro

Astăzi însă, la 35 de ani de la data inaugurării și după ce Donald Trump – dezvoltatorul și, împreună cu The Trump Organization, proprietarul clădirii – a ajuns președintele SUA, imobilul traversează o perioadă dificilă. După alegerea lui Trump în fruntea Americii, clădirea a fost transformată într-o fortăreață.

Cele două intrări principale au fost blocate, bariere de beton și garduri metalice au fost instalate de către Departamentul de Poliție din New York, iar agenți ai Secret Service și din trupele contrateroriste percheziționează toate persoanele care intră în imobil. Clădirea nu a mai cunoscut operațiuni masive de renovare de ani de zile.

Principala problemă însă, și cea care afectează în mod direct valoarea clădirii, este legată de numele lui Trump. Liderul republican este unul dintre cele mai controversate și detestate personaje politice din metropola liberală, unde atitudinea, politicile și reputația sa sunt criticate constant.

Iar situația Trump Tower nu este singulară. În timp ce unele proprietăți din imperiul imobiliar al lui Donald Trump au cunoscut o perioada înfloritoare, așa cum s-a întâmplat cu hotelul său din Washington DC, altele au avut de suferit din cauza nepopularității ridicate a președintelui republican: multe clădiri au decis să elimine numele său de pe fațada, iar un plan ambițios de a lansa un nou lanț hotelier în întreaga țară a fost abandonat.

Nu este astfel de mirare că imobilul Trump Tower, care atrăgea pe vremuri celebrități precum Michael Jackson și Steven Spielberg și care a fost locul de filmare al emisiunii „The Apprentice” este mai cunoscut acum pentru controversata întâlnire din iunie 2016 dintre trei membri ai campaniei Trump – Paul Manafort, Donald Trump Jr. și Jared Kushner – și mai multe persoane, între care o avocată rusoaică apropiată de cercurile de putere de la Kremlin (întâlnirea este menționată în raportul procurorului special Robert Mueller, care a investigat relațiile dintre echipa de campanie a lui Trump și oficiali din Rusia).

Sursa: G4Media.ro

Potrivit datelor analizate de Bloomberg, care a studiat documente financiare depuse la Securities and Exchange Commission (SEC), acte imobiliare și a intervievat experți din industrie, Trump Tower de pe Fifth Avenue traversează acum o perioadă mai puțin fastă.

Partea comercială a clădirii se străduiește de luni de zile să găsească chiriași pentru cei circa 4.000 de metri pătrați de spații de birouri vacante, în ciuda faptului că ratele chiriilor sunt cu mult sub media zonei. Rata de ocupare a birourilor, care ocupă cinci etaje, a scăzut in ultimii sapte ani de la 99% la 83%, ceea ce face ca ea să fie de doua ori mai mare decat media înregistrată în Manhattan. „Dacă aș căuta spații de birouri, aceasta ar fi o clădire pe care aș vrea să o evit,” a declarat Edward Son, care a fost până de curând analist de piață pentru CoStar Group Inc.

Sursa: G4Media.ro

Venitul net a crescut ușor anul trecut, susținut de chiria echipei de campanie a lui Trump pentru anul 2020, care a cheltuit peste 890.000 de dolari în ultimii doi ani pentru a închiria spațiu în Trump Tower (potrivit documentelor Comisiei Electorale Federale), însă este în continuare cu aproximativ 26% mai mic decât previziunile bancherilor care l-au evaluat pe Trump pentru un împrumut de 100 milioane de dolari în 2012.

Probleme înregistrează, de asemenea, și proprietarii de apartamente în clădire, pentru care ultimii doi ani au fost dificili. Datele imobiliare indică faptul că, pentru cele mai multe din apartamentele vândute, s-au înregistrat pierderi după ajustarea la nivelul inflației, iar unele dintre unități au fost vândute la o pierdere mai mare de 20%. Prin comparație, doar 0.23% din imobilele din Manhattan vândute în ultimii doi ani s-au vândut pe pierdere.

De exemplu, Michael Sklar a vândut apartamentul părinților săi de la etajul 57 pentru 1.83 milioane de dolari în octombrie 2018, după ce aceștia au cheltuit 400.000 de dolari pentru a renova proprietatea. Familia sa a cumpărat apartamentul pentru 1.4 milioane de dolari în 2004, lucru care face ca, după ajustarea pentru inflație, unitatea să valoreze 1.84 milioane de dolari.

Sursa: G4Media.ro

„Nimeni nu vrea să locuiască în clădirea asta.. iar numele de pe imobil a devenit o problemă,” a afirmat Sklar, care a adăugat că, după inaugurarea lui Trump ca președinte, locuitul în Trump Tower a devenit dificil din cauza hărțuielii fotografiilor, a turiștilor și a sporirii dramatice a măsurilor de securitate.

Informațiile imobiliare arată că cel puțin 13 apartamente din clădire au fost vândute după alegerea lui Trump în 2016. Pentru cele nouă tranzacții în care documentele orasului New York indică suma plătită de  vânzătorul inițial pentru proprietate, opt au fost vândute pe pierdere, dacă se ajustează nivelul inflației.

Cu toate acestea, clădirea continuă să fie un loc preferat de turiștii americani și din întreaga lume care ajung la New York. Trump Tower este, începând cu 2016, una dintre cele mai vizitate clădiri din oraș, iar sediul de campanie al liderului republican – atât cel de la alegerile trecute, cât și cel pentru scrutinul din 2020 – se află în clădire.

În fiecare zi, mii de persoane vizitează zona publică din Trump Tower, unde cele câteva restaurante și baruri (Trump Grill, Trump Bar, Trump Cafe) sunt completate de Trump Store, locul de unde pot fi achiziționate cravate, pălării, pahare de șampanie sau batoane de ciocolată, toate inscripționate cu numele actualului președinte.

Iar ca semn al divizării profunde care există în prezent în societatea americană și al relației controversate pe care o are cu locuitorii din New York, susținători și detractori ai lui Trump manifestează zgomotos, aproape în fiecare zi, în fața clădirii de metal, beton și sticlă de pe Fifth Avenue din Manhattan.

Surse: Bloomberg, The Hill

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Mda, faza cu rușii s-a fâsâit, faza cu fiscul nu dă roade, acum nu sunt bune apartamentele lui.
  Sunteți penibili.

  • Daaa, Marduk, pe post de trumpetist, de data asta. Analist versatil, ce mai… știe si sa „se repete”.

  • @Bad@, du-te, bade, și ia-ți pastilele. Te repeți ca un imbecil.

  • Atât poate o petardă de trol care se respawneaza. Mai mult, nu. Trei cuvinte: „pastile”, „du-te”, „repetă”. Și a mai copiat-o p-aia cu „imbecilul” care nu mai e jignire dacă o spune un postac al mafiei PSD-ALDE. Aa, și mai erau vorbele alea de fătălău, gen „loază”, „jesus man”. Cred că a căutat în 3 dicționare și-n Dostoievski, pe deasupra, muhaiaua penală, să fie sigur că scrie corect „du-te”. A și transpirat. Chiar și așa, pe agramați nu-i ajută. Se dau în fapt repede.

  • Bad@, cum poți frate sa scrii atât fără sa transmiți nimic? Și la ce vocabular ai se pare ca ai fost elevul lui alcibiade la marea gazeta romania mare

  • Așa o fi dacă spune nenea ăsta: probabil că a fost fan alcibiade, d-aia știe. Sau n-a fost și inseamnă că nu știe dar e genul care vorbește gura fără el. Din două, una. Iar cu „transmisia”, e mai greu să simtă ceva cineva care e de „lemn”. Tot de la „gazeta romania mare” se trage. Acuma, ca să fie clar: postacii asta primesc pentru că asta merita: șicane, ironii, cuvinte grele care să-i provoace, să-i facă să riposteze, să se deconspire și să renunțe. Ei sunt aici pentru a manipula și a dezinforma. Ca sa fie credibili și sa influențeze cât mai multă lume, sunt insidioși. Se ascund pe după Trump, pe după imigranți, chiar pe după Dumnezeu. Ei oricum n-au nici unul deși se dau mari creștini. De aceea trebuie destructurați. Evident, sunt și unii care le cad în plasă și alții care, mai rău, se transformă în ceea ce manualele de manipulare numesc „idioți utili” și fac jocul postacilor. Din păcate, dintr-astia sunt si unii care cad victime când sunt măturați trolii. Asta e: a la guerre comme a la guerre. Dar acum, nu cred că e cineva care, gândindu-se măcar puțin, crede că cel care folosește fantoșa marduk, de exemplu, e altceva decât un postac. Unul care a fost nevoit să schimbe mai multe fantoșe pentru că s-a dat de gol. Că se vede din ce scrie și doar nu-și închipuie cineva că o fi vreu’ pesedist care crede sincer in cauza partidului. Să fim serioși. Ăia nu intră aici, stau pe la grupuri cu antene, cu liviu plesoianu, că acolo au parte de ce le place. Aici intră mercenari, jigodii de pe la luju, anteniști jegoși, toți cu interes. Aa, mai sunt și sectanți dintr-aia crestinopati, rătăciți de tot felul și alții cu probleme psihice. Dar nu despre astia e vorba. Ci despre nenorociți ca marduk ăsta care sunt puși aici să atace, să jignească, să umilească. Și primesc înapoi ceea ce trebuie. La alt nivel, e adevărat, dar asta e problema lor, că sunt prea limitați și nu fac față. Asta e si ideea. Să fie descurajați. Niciodată, nu a fost unul atacat direct. Doar a primit replica. De fiecare dată când s-a putut. Și așa va fi și de acum înainte.

 2. Bai, voi ați fost fost la New York și nu știți cum sa va dați mari la alde prietenii voștri care încă stau cu părinții și au tricouri cu che Guevara

  • Zise trolul incel harley lăsând dâre de grăsime de la un cheeseburger pe tastatura după ce și-a supt cârnații ăia pe care îi are pe post de degete. El se află la New York si zace țintuit pe fotoliul de pe care nu s-a ridicat de o săptămână, pute ca un hoit și își petrece timpul în fața calculatorului unde scrie numai tâmpenii. De ce? Pentru că n-are unde să se ducă, n-are prieteni, nici măcar dintre cei care stau cu părinții. Și nici prietene. Și n-a avut vreodată și sunt slabe șanse să aibă. E doar un labagiu trist și singuratic, frustrat și obosit. Aștept comentariile tovarășului său incel, distrusul penal care folosește fantoșa „jos mafia”, alea cu „jigniri”, cu „un singur cuvânt”, cu „opinia diferită”, toată gargarageala de postac pervers care rupe pe cine încurcă socotelile mafioților lui dar se și victimizează în același timp. E ca o zdreanță scârboasă care face pe fecioara vestală când, de fapt, e plină de găuri pe unde se prelinge ce-i place și lui harley să mănânce.

  • Fa-ți mai bad@ mamica o gagica sau un gagic, ce-ți place tie, da fa ceva ca plesnește fierea in tine

  • Mai bad@, băiatule, ia ba un laxativ ceva sau gaseste-ti servici ba ca esti de toată jena.

  • Ce-au mai sărit, potaile. La cât sunt de dobitoci, jegurile astea chiar au impresia că dacă folosesc, năpârcile, fantoșe diferite de pe care se scrie „intr-o direcție” intr-un anumit moment, devin mai credibili. Ba sar în sus că sunt „flamati”, ba se văicăresc de agresivitatea altora, ba își scot limbile alea despicate la vârf, ba se ascund ca gândacii de bucătărie când se aprinde lumina. Au dat în bălăbăneală postacii, scrâșnesc din dinți de oftică, nu mai știu pe unde să o apuce, crapă de ciudă că sunt dați cap în cap și apoi se fac praf-gramada. Tot ce mai pot e „ia-ti pastile”, „ia-ti gagică”, „laxativ”. Normal, la nivelul lor. Aici am și vrut să ajung, să vadă toată lumea: sunt slabi, prosti, inculți. Niște troli de „toată jena”. Care sr disprețuiesc pana si pe ei înșiși. De ex „gagicul” care face pe „doamna” e atat de prost, săracul, încât își imaginează că așa poate ascunde faptul că și el e tot un incel înecat în labă, de aici și virulența frustratului. Incel= involuntary celibat, pentru cine nu știe. Adică, n-a văzut-o în viața lui și e complexat, își plânge de milă, urăște oamenii în general, femeile în special, o dă cu biserica devenind crestinopat. Ca harley, da-s multi. Sunt atrași de extreme iar cele mai mari șanse să le fie idoli le au cei care se manifesta radical, sunt rasiști,albi, bineînțeles, misogini, buni la bullying, resentimentari. Cum e Trumpeta, ca d-aia sunt ăștia fanii măscăriciului. Sau alalalt idiot, care trimite lumea la „servici” când el, sărmanul analfabet, n-a ajuns nici la școală. Dar uite că-i primește Mafia PSD-ALDE să fie troli, chiar și agramați. Ce „serviciu”, ce virgule, ce limba română, viorica lor e mai brează? Sau ăla cu tricoaiele? Sau dumnezeul lor de la aprozar, care o să aibă de luni „servici” la mititica? E bine că-si dau arama pe față: cu cât mai mulți, cu atât mai proști. E de bine :)))))

 3. Cam asa se intimpla si cu hotelul lui dracnea!