G4Media.ro

FOTO Protest la sediul Romgaz din Mediaș: ”E gazul să plecați!” /…

Sursa foto: Facebook / Gastivists

FOTO Protest la sediul Romgaz din Mediaș: ”E gazul să plecați!” / Gastivists și Fridays for Future Romania solicită companiei să oprească proiectele noi de extracție

Gastivists și Fridays for Future Romania, două asociații pentru protecția mediului, solicită companiei Romgaz să oprească noile proiecte de exploatare și să pregătească ”o  agendă clară pentru reducerea treptată a producției”, informează Turnul Sfatului.

”În noaptea de sâmbătă, am proiectat împreună cu Gastivists pe clădirea Romgaz mesaje împotriva exploatării gazelor fosile în Marea Neagră.

Cerem Romgaz să își asume sfârșitul erei exploatării combustibililor fosili. Să oprească proiectele de gaze noi, precum Neptun Deep, și să pregătească o  agendă clară pentru reducerea treptată a producției, în vederea atingerii obiectivelor climatice.

Romgaz sunt răspunzători față de angajații lor, care merită o alternativă viabilă de viitor și nu minciuni, cum că locurile lor de muncă vor continua nelimitat. Suntem în solidaritate cu muncitorii industriei gazelor, cât și cu oamenii de peste tot care au de suferit de pe urma dependenței Europei de combustibilii fosili, incluzând oamenii din Ucraina”, au anunțat asociațiile de mediu pe paginile lor de Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Probabil ca activiștii ăștia sunt in solda Rusiei, cum si cei de la Green Peace erau plătiți de sovietici.

  • Nu inteleg protestele astea in plina criza de energie decat daca sunt platite de Rusia pentru destabilizare.
   Ori sunt prosti si au bani de facturi mari la energie, ori sunt platiti de Rusia.

 2. J.a.v.r.e plătite de Rusia.

 3. Ar fi cazul sa vedem cine le dau astora ‘donatii’. Dar SRIul se ocupa cu scris de legi.

 4. Propun sa li se taie gazul și curentul acestor „protestatari”, sa fie primii care își susțin acest demers. Alternativ se pot încălzi cu gaz metan emanat de la fasole.
  Când toată lumea nu știe de unde sa mai facă rost de ceva resurse, vin niște activiști ca închid ei gazul..

 5. N-am auzit niciodată de ăștia…. Nu le-a ieșit pasența în parlament cu diversiunea creată de AUR Simion și au pus rusii o alta diversiune în practica.
  Total neinspirat iar SRI doarme în sandale.

  • LE: al naibii AUR Simion dar și ăștia nu se leagă de Lukoil Overseas care extrage gaze de ani de zile din M Neagra pe platoul romanesc EX-30-Trident.
   Acolo e bine și pentru AUR și pentru ăștia.
   E bune copeicile… bune bune.

  • Unde s-a mai văzut genul ăsta de proteste ale „societății civile” cu proiecții pe clădiri?
   A, da, la „frumoșii” și „liberii” #reziști.

 6. La iarna e gazul sa înghețați în case. Sper sa faceți live uri de acasă ca să vedem țurțurii pe tavan. Sa nu cumva sa dați drumul la gaz ca doar nu sunteți niște ipocriți care faceți jocurile ciuva pentru 2 bani.

 7. Sau anlfabeti functionali?
  Cred ca varianta c este corecta: vanduti rusilor!

 8. Ecoteroriștii lui Pukin?

 9. Nu mai scoateti gazul din pamant ca se dezumfla pamntul si cadem de pe orbita!!!

 10. sa le fie rușine! Nu știu cine i- a adus la Mediaș, localnicii spun că nu sunt din oraș.Sa fie primii care renunță la gaz.Niste ipocriți,in slujba rușilor, se vând pe câteva ruble.

 11. Cines nenorociți ăstea de activiști, sigur sunt plătiți de ruși, la iarnă dacă nu o să fie gaz, o să vină iei să ne încălzească, clar niște șmecherași de activiști plătiți de bolșevici de la Moscova!

 12. parca l-am vazut si pe g simion pe acolo

 13. Alti ONG-isti platiti de rusi.

 14. SRI-ul doarme?
  Nu vi se pare o chestiune de siguranță națională ca în plină criză a gazului să vină unii să militeze pentru oprirea exploatării?

 15. Rupeti-le gatul la „activistii” astia..platiti de ruZZia

 16. Agenții Moscovei. În Siberia cu voi

 17. Cred ca si daca ati uitat sa luati paine e tot vina rusilor pt voi! Sunteti caraghiosi! Pai n.au zis astia de la UE si US pe care ii adoration voi, ca trebuie sa oprim exploatarea fosililor? Si ii sustineati, acu ca vin unii care cer ce sustineati voi pana acu cateva zile ii injurati? Cata inteligenta progresista!

 18. Pai cu ce naiba va mai încălziți la iarna mai ONGistilor?! Sau vă întoarceți la scorbura și faceți focul la opaiț?! România să zică merci că au de unde sa mai scoată gaz și să nu ne mai milogim la ruși!

 19. Fiti voi primii dragi membri ai organizatiilor de protectie a mediului. Incalziti-va la iarna cu satisfactia atingetii obiectivelor climatice.

 20. Agentii Rusiei nu stau degeaba. Stim. Stim. Cunoastem.