G4Media.ro

FOTO Proiect gândit pentru imigranți: Cum îi ajută Co-LIZA, premiată la Anuala…

sursa foto: Atelier Ad Hoc

FOTO Proiect gândit pentru imigranți: Cum îi ajută Co-LIZA, premiată la Anuala de Arhitectură București 2023, pe organizatorii de ateliere, expoziții, workshop-uri sau party-uri

Co-LIZA 2.0, o invenție care ajută la transport și organizare în cadrul mai multor tipuri de evenimente a câștigat Premiul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect” la Anuala de Arhitectură București, ediția 2023.

Proiectul aparține arhitecților George Marinescu și Maria Daria Oancea, în cadrul biroului de arhitectură Atelier Ad Hoc. Conform anuala.ro, co-LIZA ”este o lucrare realizată în cadrul unui proiect pilot inițiat pentru a crea un prim contact cu o minoritate subreprezentată din București – migranți/imigranți/refugiați din țările Orientului Mijlociu – prin procese de creație artistică facilitate de șase artiști multidisciplinari în perioada august-noiembrie 2022”.

În această categorie au mai fost nominalizate proiectele: Weave Screen (arh. Stefan Pavaluta), B.E.N. cuibul modular pentru păsări (arh. Iarina Tavă, arh. int. Ana Porim), Kukeri Colectie (arh. Eliza Yokina).

  • Alte date despre echipa care a participat la co-LIZA 2.0:

Proiectare de detaliu și producție: Andrei Savonea
Proiect: “We Are Here To Stay“
Coordonatori proiect: Adelina Luft (curatoare independentă) și MNȚRplusC (Ilina Schileru)
Coordonator Comunitate: Rashiqa Omar
Parteneri: Muzeul Țăranului Român, Asociația Activ Random și Viața în Mov.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Credit fotografii: Atelier Ad Hoc

Autorii au gândit proiectul sub forma unui echipament mobil, adaptabil în multe situații și care contribuie la desfășurarea mai facilă a diverselor activități colective: ateliere, mese comunitare, petreceri, joacă sau plimbări, incluzând depozitarea obiectelor necesare acestora.

  • ”Culoarea face trimitere la steagul international al refugiaților iar desenele explicative sunt gândite pentru a fi simplu de înțeles, fără utilizarea cuvintelor.
    Liza, un element standard folosit pentru transportul mărfurilor, este integrată ca structură în cadrul piesei de mobilier, căruia îi susține deplasarea atât la interior cât și la exterior (…). Lucrarea este realiză din placaj și are o serie de perforații care fac posibilă adăugarea unor accesorii metalice ( cârlige, agâțătoare, diferite suporturi pentru creioane, tacâmuri, role hârtie, etc). În interiorul cutiei sunt depozitate șase taburete pliate”, se mai arată în descrierea proiectului de pe anuala.ro.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ne pregătim de viitoarele locuințe de carton?