G4Media.ro

FOTO Primul sistem de „debarcare/ îmbarcare” în fața școlii, montat în Sectorul…

Sursa foto: Facebook / Radu Mihaiu

FOTO Primul sistem de „debarcare/ îmbarcare” în fața școlii, montat în Sectorul 2 / Ce este sistemul „Kiss and Ride”

Primul sistem de „debarcare/ îmbarcare” a fost montat în fața unei școli din Sectorul 2 al Capitalei, a anunțat vineri primarul Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi s-a montat primul sistem «Kiss and Ride» din București.

Știți cea mai mare problemă în zilele de școală? Atunci când părinții își aduc copiii, toți la aceeași oră, și dau cercuri prin cartier să găsească un loc de parcare? Și, în disperare de cauză, parchează pe trotuar, pe trecerea de pietoni, pe colțul străzii, în intersecție, sau pe unde apucă.

Ei bine, de un an de zile muncesc la un sistem pe care l-am văzut în străinătate: sistemul «Kiss and Ride», sau, în română, «sistemul debarcare/îmbarcare», se arată în postarea primarului Sectorului 2.

Ce este sistemul „Kiss and Ride”?

Potrivitul lui Mihaiu, sistemul „Kiss and Ride” este „un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, unde paznicul deschide portiera din spate și preia copilul. Cel mic își ia la revedere de la părinte, apoi este dus (de către paznic) în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă”.

„Timp total pentru a lăsa copilul la școală: 20 de secunde. Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate alandala.

Simplu, organizat, cu grijă pentru copii. De la anul, vom replica acest sistem la toate școlile unde trama stradală ne permite”, mai precizează edilul Sectorului 2.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Bravo Cluj 👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Tot Ardealu-i fruncea! Daca nu era Boc nu stiu ce ar mai fi inventat Mihaiu!

  3. Este cu siguranta necesar. Dar solutia pentru majoritatea este transportul in comun. Ori cu transportul public, ori cu cel scolar.
    Ah da, nici mersul pe jos sau cu bicicleta nu strica nimanui.

  4. Cred ca ar trebui sa evaluați situația și la fata locului, nu doar din poze- pe strada( strada cu sens unic – ingusta) nu mai poate trece nici macar salvarea, masina de gunoi nici nu intra in discutie.. Dar asta este: muncim înainte sa gândim. Locuiesc chiar în fata scolii, tomberoanele sunt exact in aceeasi zona a intrarii pe care a modernizat-o domnul Mihaiu. Problema de ani de zile nu era opritul mașinii pentru lăsarea copiilor, domnule Mihaiu ; problema era legata de timpul petrecut de mașini pentru lăsarea copiilor și busculada de pe strada. Va mulțumesc ca îmi demonstrați încă odată ca oricât de buni ni se par primarii ( tineri) pe care ii votam sunt conduși de aceeași dorința de imagine care da bine pentru alții, și nu cu scopul de a ajuta.