G4Media.ro

FOTO În amonte de Lacul Morii din Capitală, din cauza dejecţiilor deversate,…

sursa foto: G4Media

FOTO În amonte de Lacul Morii din Capitală, din cauza dejecţiilor deversate, Râul Dâmboviţa a devenit pe unele porţiuni albicios, iar pe altele maroniu. Garda de Mediu: „Vom identifica eventuala sursă de poluare” 

În dreptul localităţii Chiajna (Ilfov), la o aruncătură de băţ de Lacul Morii din Bucureşti, luciul Râului Dâmboviţa a căpătat în ultimele zile o culoare albicioasă, iar mirosul a devenit insuportabil. Vorbim despre un loc de promenadă care este vizitat zilnic de mii persoane care ies din case pentru a face mişcare sau pentru a lua o gură de aer curat.

În aceeaşi zonă, tot pe Râul Dâmboviţa, culoarea apei nu mai este albicioasă, ci maronie. Aici, ascunsă în stuf, poate fi văzută o ţeavă care are un diametru de aproximativ un metru prin intermediul căreia este deversată apă murdară direct în râu. Pe digul drept al Lacului Morii, ne atrage atenţia o ţeavă cu aceleaşi dimensiuni prin se scurg la fel, dejecţii.

sursa foto: G4media

„Nu e normal aşa ceva. Miroase aici de îţi mută nasul, iar apa nu vedeţi ce culoare dubioasă are? E lăptoasă. Sunt oameni care se plimbă cu copii mici, bâtrâni, efectiv e un focar de infecţie. Noi dăm la peşte, dar dăm de plăcere pentru că nu pot să iau acasă peştele ăsta. E periculos.”, reclamă unul dintre pescari.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că nu aveau semnalată această situaţie, dar că vor lua măsuri după ce angajaţii Administraţiei Naţionale Apele Române vor preleva probe.

sursa foto: g4media

„Cu privire la acest subiect, pot să vă spun faptul că, competeneţa aparţine Apelor Române. Ei trebuie să preleveze probe din acea zonă, le analizează şi în funcţie de rezultate o să anunţe Garda de Mediu să identificăm eventuala sursă de poluare, dacă într-adevăr vorbim de poluare pe un curs de apă.”, a declarat pentru TVR, Aurelian Păduraru, Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Cazul nu este singular. Şi pe lacurile din Capitală pot fi văzute tot felul de instalaţii prin intermediul cărora sunt deversate dejecţii direct în apă. Pe lacurile Tei sau Fundeni, Primăria Sectorului 2 a identificat mai mulţi proprietari care au recurs la astfel de practici şi le-a cerut să le demonteze. Cel mai probabil, din cauza faptul că mulţi dintre ei, din cauza faptului că nu au fose septice sau pentru că nu sunt racordaţi la sistemul public de canalizare, le vor monta la loc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Urâte fapte!!!

 2. Garda de mediu a început să semene din ce in ce mai mult cu poliția locală. Nu fac nimic, așteaptă sesizări de la cetățeni. Du-te frate și fă verificări pe teren, montează senzori, pune camere de supraveghere și verifică înregistrările. Atâtea institui care sunt pline de persoane care o freacă la birou și iau bani pt stat la stat.

  • Pot sa caute ei cat doresc, ca tot nu vor gasi statia de biogaz de la Rudeni, care elibereaza gaze de depozit si hidrogen sulfurat in fiecare noapte, spre delectarea unui sfert din Bucuresti…
   Teava asta e cireasa de pe tort doar…

  • Dacă vrei fapte, de ce votezi PSD 30%, PNL 25%? Românii spun că vor fapte, dar nu votează USR ca să facă ceva, tot cu hoți votează.

  • Ai vrea sa lasi impresia ca Usr nu fura ceea ce e contrar adevarului . Plus ca sunt si ticalosi pe deasupra

 3. Instituțiile statului (Apele Romane, Garda de mediu etc) nu fac nimic. Sunt doar locuri în care se toacă banul public și se instalează rudele celor din usl.

 4. Nu stia Garda de Mediu pe naiba! A facut PROtv reportaj pe tema deversarilor in lac si i-a intrebat si pe ei de sanatate. Nu au facut nimic. Toata mizeria asta e cu acordul primariei, care a dat autorizatii pentru mafia imobiliara din Chiajna, dar nu au racord la canalizare. Vin cu vidanjele si le golesc acolo. Primarul Minea stie, Garda de Mediu stie. Nu fac nimic, e o mafie!!

 5. Romani murdari,rauri murdare,paduri murdare,munti,dealuri,campii murdare.

 6. Sunt si câțiva rusofili pe aici murdari de ceva albicios și puțin maro la gura dar nu e bai ,ii denazifica garda de mediu

 7. Românii nu fac așa ceva în Grădina Maicii Domnului. Dacă il băgăm pe Câțu în conductă, sunt sigur că va ieși în Germania.

 8. Agenția pentru protecția mediului se află lângă pod Ciurel (lacul Morii) și centrul național de instruire pentru mediu se afla fix pe digul lacului Morii, lângă canalul Argeș. Ăștia mănâncă din banii cotizați de noi degeaba.

 9. Sabarul e asa de aproape 2 ani, dar pe acolo nu se plimba bunici cu copii. De dispariția faunei acvatice nu se impacientraza nimeni.

 10. Eventuala!? Adica cum vine asta?

 11. Si apoi cu apa asta se spala strazile Bucurestiului <3