G4Media.ro

FOTO Cum sunt pregătite școlile din Constanța pentru reînceperea cursurilor de marți

FOTO Cum sunt pregătite școlile din Constanța pentru reînceperea cursurilor de marți

Aproape 12.000 de elevi din Constanța sunt așteptați, marți, să participe la cursurile pentru pregătirea examenelor naționale, iar școlile și-au luat măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat că unitățile de învățământ din județ au încercat să se alinieze la toate normale impuse de criza coronavirus și că, în urma unei inspecții tematice derulate pe parcursul a două săptămâni au fost identificate numeroase exemple de bună practică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

„În perioada 30 – 31.05.2020, echipa Inspectoratului Școlar Județean Constanța a distribuit directorilor unităților de învățământ un număr de 266.000 de măști achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând o primă tranșă necesară desfășurării optime a pregătirii pentru examenele naționale”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

De asemenea, școlile au mai fost dotate cu 2000 de kituri de protecție împotriva COVID-19 (măști, mănuși, dezinfectant), asigurate de către echipa „Constanța- Capitala Tineretului din România”, în cadrul Campaniei de donații „Safety Kit pentru educație“.

„Este o situație pregătită cu responsabilitate de către colegii noștri din unitățile de învățământ. Măsurile impuse de contextul actual au fost aplicate astfel încât elevii să poată beneficia echitabil de pregătirea pentru examenele naționale în condiții de siguranță și să se poată concentra la firescul parcursului educațional pe care și l-au proiectat. Resursele umane și materiale implicate au făcut dovada unei responsabilizări în masă a cadrelor didactice și, din acest motiv, doresc să-mi felicit colegii din sistem și să-mi exprim încrederea că activitatea se va derula corespunzător”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

În acest context epidemiologic, un număr de 160 de instituții de învățământ constănțene au luat următoarele măsuri:
• organizarea accesului în unitate astfel încât să se păstreze distanța minimă necesară;
• realizarea dezinfecției mâinilor și a triajului epidemiologic, precum și verificarea temperaturii elevilor înainte de accesul în interiorul școlii;
• derularea activității de pregătire pe grupe formate în sala de clasă astfel încât să se păstreze distanțarea socială;
• stabilirea pauzelor de 10 minute la fiecare oră, timp în care spațiul de lucru va fi aerisit;
• dezinfectarea încăperilor cu substanțe biocide înainte de începerea activității și aerisirea acestora cel puțin 30 de minute;
• punerea la dispoziția elevilor și cadrelor didactice a măștilor (acestea vor fi colectate în locuri special amenajate), dar și a altor echipamente de protecție;
• individualizarea pupitrelor (cu ajutorul etichetelor) și reprezentarea grafică a așezării în bancă, la intrarea în sală;
• asigurarea de dispozitive cu substanță dezinfectantă pentru mâini atât în sala de clasă, cât și la intrarea în toalete etc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...