G4Media.ro

Campanie de donații lansată de echipa ”Constanța, capitala Tineretului 2020”: kituri safety…

Campanie de donații lansată de echipa ”Constanța, capitala Tineretului 2020”: kituri safety pentru elevii din mediul rural care se întorc la școală să recapituleze materia pentru examene

Echipa ”Constanța, capitala Tineretului 2020” anunță demararea unei campanii de donații pentru protejarea elevilor din mediul rural când aceștia se vor întoarce la școală. Tinerii fac un apel la întreaga comunitate căreia îi cere sprijinul pentru achiziționarea de kituri cu echipamente de protecție de care să beneficieze elevii aflați în imposibilitatea de a și le procura singuri.

Constănțenii și-au propus ca până la 2 iunie, momentul în care elevii claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală pentru recapitularea materiei, să finalizeze campania de donații și să achiziționeze kiturile necesare pentru ca școlarii să le găsească pe bănci. Donațiile vor ajunge în special la elevii din mediul rural, iar pachetele vor conține mănuși, măști de protecție și un dezinfectant.

Constanța a fost nominalizată Capitala Tineretului 2020 după ce o echipă de liceeni și studenți, susținuți de profesori și ONG-uri, au reușit să convingă autoritățile că proiectul lor pentru municipiul de la malul mării merită să fie implementat în cadrul programului susținut de Consiliul Tineretului din România, Federația SHARE Cluj Napoca, Grupul Pont și BCR.

  • ”În data de 2 iunie, elevii din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) vor reveni la școală pentru recapitularea materiei, înaintea examenelor. Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecție împotriva noului coronavirus este precar. Din acest motiv, ne dorim să minimalizăm riscul de expunere și, la revenirea la școală, pe băncile elevilor să existe un kit care să îi protejeze de o eventuală infecție cu COVID -19. Acest “safety kit” va conține măști, mănuși de protecție și un dezinfectant. Facem un apel către toți partenerii noștri și către întreaga comunitate să se implice, indiferent de nivelul sau forma contribuției pentru a reuși să asiguram un minimum de protecție pentru elevii din anii terminali”, a transmis echipa ”Constanța, capitala Tineretului 2020”.
  • „La nivelul județului nostru, există mii de elevi care vor susține examenele naționale în perioada următoare, iar aceștia trebuie să aibă la dispoziție toate resursele pentru a fi în siguranță atât ei, cât și familiile lor. Din păcate, autoritățile nu pot asigura materiale sanitare pentru aceștia. Rămâne de datoria noastră, ca societate civilă, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să se întoarcă la școală în condiții prielnice, fără a le fi pusă sănătatea în pericol”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Oricine este dispus să susțină inițiativa echipei ”Constanța, capitala Tineretului 2020” o poate face donând orice sumă de bani în contul 𝗥𝗢𝟯𝟯𝗥𝗡𝗖𝗕𝟬𝟭𝟭𝟰𝟭𝟲𝟳𝟭𝟬𝟭𝟳𝟰𝟬𝟬𝟬𝟮 deschis la Banca Comerciala Romana, beneficiar: Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa.

sursa foto: Info Sud-Est

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.