G4Media.ro

FOTO 16 opere care ar aparține unor pictori renumiți precum Nicolae Vermont,…

FOTO 16 opere care ar aparține unor pictori renumiți precum Nicolae Vermont, Camil Ressu sau Ștefan Luchian au fost confiscate de polițisti de la un târg din Capitală. Vânzătorii nu aveau acte de proveniență

Polițiștii au confiscat, sâmbătă, dintr-un târg din sectorul 6 al Capitalei 16 opere „posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX , atribuite, conform semnăturilor, unor artisti plastici cunoscuți”, a anunțat Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Picturile, realizate în diferite tehnici, erau scoase la vânzare de două persoane care nu aveau acte de proveniență pentru ele.

Potrivit unor surse apropiate anchetei este vorba despre lucrări semnate de Nicolae Vermont, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Ștefan Luchian, Camil Ressu sau J.Al. Steriadi. Picturile vor fi expertizate.

Comunicatul Poliției Capitalei:

  • „Direcția Generală de Poliției a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în acord cu operațiunea desfășurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru *prevenirea si combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil și imobil*, in urma unei acțiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfășurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vanzare mai multe bunuri de semnificatie culturală , respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de proveniență si nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile. În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnaturilor unor artisti plastici cunoscuți. Cercetarile sunt continuate în vederea stabilirii provenienței, cât și a insemnătății culturale a acestora.”

Sursa foto: Poliția Capitalei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Foto 3, lucrarea din dreapta este semnata R Schweitzer Cumpăna, dar sigur-sigur nu este ce pare a fi. Il iubesc pe Cumpana si as recunoaste oricand o lucrare de-a lui.

  2. Păcat, dacă era un Octav Băncilă pe acolo… ohoo, să fi văzut cum se inghesuiau progresiștii pe acolo

  3. Am si eu un tablou celebru acasa daruit bunicilor chiar de pictor, fara niciun act. O sa vina politia sa mi-l confiste?

  4. Targuri pline cu opere de arta ca in vremea Renasterii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.