G4Media.ro

Fostul vicepreședinte american Joe Biden critică demagogii și șarlatanii din Ungaria, România…

sursa foto: Facebook The White House

Fostul vicepreședinte american Joe Biden critică demagogii și șarlatanii din Ungaria, România și Polonia

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, în prezent președintele unei comisii transatlantice pentru apărarea democrației, a criticat, într-un discurs ținut la Copenhaga la sfârșitul săptămânii pe tema ”Democrația în era revenirii autoritarismului”, ”șaralatanii și demagogii care exploatează fricile oamenilor și dau vina mereu pe alții”. ”Acum sunt imigranții, outsider-ul, celălalt”, a declarat Biden, făcând referire directă la trei țări din Europa Centrală și de Est: Ungaria, România și Polonia.

Vezi aici discursul de la minutul 10:24

Vorbind despre asaltul la adresa democrației, Biden a mai declarat că instituțiile și libertățile sunt îngropate lent, încetul cu încetul, fiecare pas fiind gândit pentru a concentra puterea în mâna unor lideri.

”Liderii Ungariei acuză influențe externe nocive pentru a justifica suferințele sociale din Ungaria și susțin modelul democrației iliberale ca fiind cel mai bun. Guvernul român descrie instituțiile anticorupție ca impedimente în calea guvernării eficiente, iar sub pretextul că vor să le facă mai eficiente le distrug. (…) În Polonia, partidul aflat la conducere prezintă instituțiile de checks and balances drept impedimente în atingerea unor obiective de importanță națională și apoi folosesc acest pretext pentru a face numiri politice în sistemul de justiție”.

Fost vicepreședinte american în administrația Obama, Joe Biden conduce o comisie transatlantică pe tema apărării democrației pe care a lansat-o efectiv la o conferință la care au participat foști lideri occidentali între care Tony Blair și Nick Clegg din Marea Britanie, Stephen Harper din Canada și Jose Maria Aznar din Spania.

(Foto: captură Facebook)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. I-a dat Soroș și ăstuia 50 de Ron să susțină poziții împotriva conducerilor legitime din statele menționate. Lasă că știm noi că nici la ei nu e mai verde, corupție e peste tot. Propun sloganul România, Ungaria, Polonia și Licuriciul, aceeași mizerie.
    Raț iai draq de simpatici.

  2. Joe, vorbeste te rog cu Bob sa faca ceva pentru ca asa chiar nu se mai poate…! Nu inteleg, ce dracu’ i-o fi asa greu sa developeze o fotografie, realizata chiar si in lumina slaba, ca doar cu tehnica din ziua de azi au capacitatea de a fotografia si musca din curu’ calului…
    Pentru cei ce nu sunt la curent cu actiunea, in fotografie se presupune ca poate fi observat Bozo in ”splendoarea” goala, inconjurat de caghebiste, avand doar capetele acoperite si acelea doar cu coronite de flori…

  3. Ce baiat simpatic. Oare cum il cheama pe fiul sau si unde lucreaza (in Ucraina)?

  4. Nu inteleg unde i romania.