G4Media.ro

Fostul şef al serviciilor de informaţii şi securitate olandeze, Dick Schoof, propus…

Sursa foto: Twitter / Dick Schoof

Fostul şef al serviciilor de informaţii şi securitate olandeze, Dick Schoof, propus premier

Partidele care vor forma noul guvern olandez au decis să-l propună ca premier pe fostul şef al serviciilor de informaţii şi securitate olandeze Dick Schoof, relatează marţi agenţia Reuters, citând postul public NOS, transmite Agerpres.

Cele patru formaţiuni, în frunte cu partidul naţionalist PVV al lui Geert Wilders, urmau să facă un anunţ în acest sens în cadrul unei conferinţe de presă în cursul după-amiezii.

Anunţul vine după ce la mijlocul lunii mai Wilders a ajuns la un acord privind formarea unui nou guvern cu alte trei partide conservatoare, excluzând să ocupe el însuşi postul de şef al executivului.

Schoof, în vârstă de 67 de ani, este secretar general în Ministerul olandez al Justiţiei, după ce a condus timp de mai mulţi ani agenţiile olandeze de informaţii AIVD şi contraterorism NCTV.

Guvernul la ale cărui frâie se va afla de acum înainte va trebui să respecte angajamentul celor patru partide de coaliţie de a lua măsuri împotriva migraţiei şi de a susţine exceptarea Ţărilor de Jos de la unele prevederi ale UE cu privire la azil şi mediu.

În luna martie, după alegerile de la finalul anului trecut, cele patru partide – Partidul pentru Libertate (PVV), al lui Wilders, formaţiunea BBB (care susţine drepturile agricultorilor), Partidul Conservator Liberal (VVD) şi noul partid anticorupţie NSC – au convenit să opteze pentru un guvern parţial tehnocrat, compus din 50% politicieni şi 50% persoane din afara spectrului politic.

Săptămâna trecută, Geert Wilders a afirmat că se aşteaptă ca noul guvern să devină operaţional înainte de sfârşitul lunii viitoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ia uite, și la noi l-au propus să-l cerceteze pentru trafic de influență sub control judiciar!

  2. Plutonierilor cu carpe de general de la G4media, alfabetizati la umbra tractorului, puneti mana pe abecedar. Nu exista tara Tarile de Jos. In limba romana se numeste Olanda, bazbuzucilor. Tarile de Jos este numele Regatutui format din patru tari: Olanda, Antile, Curacao, San Martin. Numele tarii numita in limba romana-Olanda, in limba olandeza este Nederland, forma la singular , panaramelor semialfabetizate.