G4Media.ro

Fostul premier pakistanez Imran Khan s-a baricadat în locuinţă pentru a evita…

sursa foto: site-ul oficial al prim ministrului Pakistanului

Fostul premier pakistanez Imran Khan s-a baricadat în locuinţă pentru a evita să fie arestat / Sute de susţinători blochează accesul poliţiei

Fostul premier Imran Khan, în prezent lider al opoziţiei, s-a baricadat duminică în locuinţă, înconjurat de sute de susţinători care blochează accesul poliţiei, venită să-l aresteze pe politician, într-un caz legat de cadouri primite în timpul guvernării sale, transmite EFE, citată de Agerpres.

Imagini din jurul reşedinţei lui Khan difuzate pe reţelele de socializare şi canalele de televiziune arată că ofiţerii de poliţie îmbrăcaţi în uniforme nu pot intra în locuinţa lui Khan din cauza sutelor de susţinători ai Pakistanului Tehreek-e-Insaf (PTI), formaţia fostului lider.

„Conform ordinelor judiciare, o echipă de poliţie din Islamabad a sosit la Lahore pentru a-l aresta pe Imran Khan”, a declarat poliţia mai devreme într-un comunicat.

Khan este acuzat că nu a declarat cadourile primite şi nici nu le-a transferat la Toshakhana, un depozit guvernamental în care sunt păstrate cadourile primite de oficiali guvernamentali de la oficiali străini.

Sute de susţinători s-au adunat la reşedinţa lui Khan înainte de sosirea poliţiei, după ce Khan însuşi, un lider carismatic care se bucură în prezent de o mare popularitate, i-a convocat prin intermediul unui mesaj postat pe reţelele de socializare.

Deşi nu există informaţii privind acte de violenţă, situaţia rămâne tensionată, susţinătorii PTI împingând poliţia în afara perimetrului în care se află reşedinţa lui Khan.

Legea pakistaneză le permite funcţionarilor publici să păstreze cadourile primite în timpul serviciului, atât timp cât achită 50% din contravaloarea lor.

Khan, care are alte speţe deschise împotriva lui, a obţinut eliberarea pe cauţiune în alte trei speţe vinerea trecută.

Cu toate acestea, o instanţă din Islamabad a emis un mandat de arestare pe numele lui Khan în cazul Toshakhana, astfel încât poliţia din Islamabad să garanteze prezenţa lui în instanţă marţea viitoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dacă cumpăra brevetul,putea să-și administreze o pușcătură de succes media.