G4Media.ro

Fostul deputat Cristian Rizea nu va primi azil politic în Republica Moldova,…

Fostul deputat Cristian Rizea nu va primi azil politic în Republica Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău

Cererea de acordare de azil politic pe care fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a înaintat-o autorităţilor din Republica Moldova va fi respinsă, au anunţat, vineri, autorităţile de la Chişinău, transmite Agerpres.

Preşedinţia Republicii Moldova a transmis, printr-un comunicat de presă, că solicitarea lui Rizea a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, iar propunerea membrilor comisiei este de respingere a acesteia.

„Cererea cetăţeanului român Cristian Mihai (n.r.- Cristian Rizea), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. În consecinţă, ţinând cont de opiniile autorităţilor de resort, Comisia a decis că va înainta Preşedintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetăţeanului român Cristian Mihai”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat penal, a fost reţinut în urmă cu zece zile la Chişinău, iar autorităţile au demarat procedura de extrădare.

În martie 2019, fostul deputat, Cristian Rizea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. ar fi primit el, dar Jupan Dodon pierde pe linie…

  • Nu stiu ce o patit asta, aveat tot viitorul inainte, cum o ajuns sluga la PSD si la rusi, iar acuma a ajuns sa vorbeasca el despre Loft… Omul asta a avut o cadere psihica, si nu a fost arestat din timp inainte sa ajunga sa faca atata scandal. Oricum e ramas in urma, ce zice el is chestii fumate de cativa ani dar totusi fiecare dintre noi are schelete in dulap…

  • asta cand vine acasa si-si da drumul la gura risca sa piara din cauza ceaiului cu bromura si novicioc servit la vacacuresti
   e asteptat cu bratzele deschise 🙂

 2. Titlul corect: ȘPĂGÁRUL PENAL Cristian Rizea, fost deputat …. Eticheta ȘPĂGÁR il caracterizează acum oficial si pentru o luuuuungă perioadă (pană la o eventuală stergere din cazier a condamnării) pe acest caraghios nătâng infatuat.

 3. Dacă îl aduc în țară va scrie vol 2 și 3 din Spovedanie si i se va reduce pedeapsa.

 4. Doar un tampit mai cere azil politic dupa ce pierde cetatenia pentru fapte de coruptie si escrocherie.