G4Media.ro

Fostul campion la judo Adrian Merge a murit la 35 de ani

Captura YouTube

Fostul campion la judo Adrian Merge a murit la 35 de ani

Fostul judoka Adrian Merge a murit la doar 35 ani, a anunțat clubul CSM Oradea, acolo unde Adrian Merge a activat în decursul carierei sale, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit unor surse din anturajul fostului sportiv, acesta a decedat în noapte de joi spre vineri, după ce a suferit de o boală cumplită.

„Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul Emil Morar, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori.

În anul 2011 el a participat la Campionatele Mondiale de judo, la categoria 73 kg, dar cel mai important rezultat pe plan internaţional l-a obţinut la Rotterdam în anul 2004, medalie de bronz la Campionatul European de cadeţi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. condoleante

  2. Boală legată de genetic combinat cu factorii de mediu: traumatisme, activitate fizică intensă, la nivel de elită. Mulți sportivi de elită au suferit si murit de această boală.